Impresszum

A fittanya.hu egy olyan hely, ahol semmi sem kötelező, de mindent szabad. Ahol nem kell tökéletesnek lenned, de megbizonyosodhatsz róla, hogy bármire képes vagy. Nem hibátlanságra ösztönzünk, hanem az egyensúly megteremtésére. 

Mozgásról, sportról, testi-lelki fittségről és anyaságról írunk, nem csak sportolóknak, fitteknek és anyáknak, hanem mindenkinek, aki harmóniára vágyik az életében, és nyitott a tudatosságra. 

A fittanya a nő a sport mögött.

 

szerkesztőség: hello@fittanya.hu

marketing: spuriga.dora@fittanya.hu

 

AZ ALAPÍTÓ

SPURIGA DÓRA

Dóri a megálmodó, a tevékeny, az ösztönző. Kecses és erős, halk léptű, de határozott, eltökélt, mint a gepárd. Türelmes és kíméletes, ugyanakkor következetes és szigorú. A finomság és a keménység tökéletes egyensúlyban van benne. Versenyszerű szertorna után belekóstolt a teniszbe, vívásba, lovaglásba, lovas tornába, lövészetbe, majd anyaként a jógánál találta meg a számára tökéletes ízeket. A kétgyermekes anyuka, aki ha valamit a fejébe vesz, addig hajt, míg meg nem valósítja. Mint a pöttyöslabda.hu-t, első webes szerelemcsemetéjét. Most pedig a fittanya.hu-t, a kistesót, akinek a feladata az anyukák dédelgetése lesz.

 

 


 

SZERZŐ, ÍRÓ FITTANYÁINK

 

BARÁTH KRISZTINA
Kalandokat, kihívásokat kereső két gyerekes anyuka, szenvedélyes futó.

Sunny Photo by Pesei Alexandra

Természethez és utazáshoz való kötődésem gyermekkoromtól része az életemnek.
Földrajz-területfejlesztő szakon végeztem, utazásszervezéssel foglalkozom.
Nem vagyok edző és nincs papírom a testnevelésről. Viszont vannak tapasztalataim.
Az első futóévemben közel 25 versenyen vettem részt. Amit elterveztem, véghez is vittem egy éven belül: 4 félmaraton mellett az első maratont is sikerült lefutnom. Azóta 3 maraton mellett több mint 20 félmaraton vagy ettől hosszabb táv van a hátam mögött.
Egy idő után a terepfutás szerelmese lettem. Szeretem az egyszerűségét, hogy általa a mai modern világból visszatérhetek az anyatermészetbe, ahol az érzékeimre kell hagyatkoznom és csak magamra számíthatok.
4x indultam 50 km feletti terepfutáson (2x Mátrabérc túra 55 km, 2700 m szint, 2x Ultra Trail Hungary 54 km, 1800 m szint). Ezek a versenyek és távok nyújtották a legnagyobb örömöt.
Erős, stramm csajnak tartom magam. Küzdő és kitartó típus vagyok. Imádom a kihívásokat, amit a futásban teljes mértékben megtaláltam. A sporttal szeretném a gyerekeimnek és a környezetemnek megmutatni, milyen fontos a mozgás, mennyi mindent tud adni és milyen sokszínű tőle az élet.

 

CZAFRANGÓ ÁGI

Ági a lelkes, az izgatott, a szívét mindenbe beleadó. Két kisfiút terelget az életben, pályázatokat főállásban. Imádja az anyaság adta kihívásokat, mert mindegyik által egyre közelebb és közelebb kerül önmagához. A sportot kismamaként és most sem hagyja ki az életéből, nem is tehetné, mert férje örökmozgó kihíváskeresőként mindenféle aktivitáshoz meghozza a kedvét. Családja egészsége és gyermekei boldogsága mellett saját testi-lelki harmóniájáért is dolgozik. És azért, hogy a legnehezebb pillanatokban is megtalálja a humoros vonatkozásokat, ami minden gondon átlendíti.

 

KOVÁCS MÓNIKA

Móni a fanyar humor, aki mindennek utánajár. A mániákus kihíváskereső, aki nem azért próbál ki diétákat, vagy 8 hetes edzésprogramokat, mert le akar fogyni (na jó, egy picit azért is), hanem mert tudni akarja, hogy mire képes, és hol vannak a határai. Aki nem azért tanul nyelveket, mert hiányzik a diplomájához (uuupsz, dehogynem!), hanem mert imád tanulni. Minden egyes diétánál vagy edzésprogram végén rájön, hogy szinte bármit képes elérni, csak tenni kell érte. Sokat. Rengeteget. Erőn felül. Imádja a csokit, a sz@r vicceket és a szarkasztikus barátait. Szabadideje már nincs, ellenben egy néha klassz férje, egy örökké játékos kutyája és egy csodálatosan fantasztikus egyéves kisfia igen.

 

SZAKÉRTŐINK

ERŐS ÁGI - GYÓGYTORNÁSZ

Erős Ágnes gyógytornász és manuálterapeuta vagyok.
Lételemem a mozgás. A futás a szellemi kikapcsolódást biztosítja, a lovaglás pedig a harmónia megtestesítője számomra.
Elsősorban manuálterápiával és egyéni gyógytornával foglalkozom rehabilitációs és prevenciós szempontból. Hat évig dolgoztam Firenzében egy sportegyesületnél ahol a sportolók kezelése mellett mozgásszervi panaszokkal érkező páciensekkel foglalkoztam.
Hobbim a madarászat, a madármegfigyelés és madárgyűrűzés melyet most már családosan, férjemmel és kislányommal együtt közösen művelünk. A természet közelsége a teljes feltöltődés számomra.
Angolul és olaszul beszélek.
A gyógytornász szakma szépsége számomra, a pácienssel való közös munka eredménye, a szabad és fájdalommentes mozgás élménye.

GYALOG-SZŐKE ZSÓFI - VINYASA FLOW JÓGAOKTATÓ

Zsófi a nyugodt kreatív erő. Gyerekkora óta jógázik, az Iyengar metódus után a Vinyasa Flow rabolta el a szívét, a két gyerekes családanya újabban pedig a Yin jógában talál egy kis megnyugvást a folyton pörgő életében. A kézenállás és a kartámaszos ászanák szerelmese, de mindig van egy jó sorozata az egész nap irodában ülőknek, a térproblémásoknak, a szülés után visszatérőknek, nehezen elalvóknak, a stressz elől menekülőknek, a belső egyensúlyt és a fizikai kihívást keresőknek is. A jógát nem csak oktatja, de kitűnő tippjei vannak, hogyan tudja a jóga szellemiségét ebben a korban és helyen mindenki a maga módján megélni.

NÁDASDI KRISZTINA - SZÉPSÉGÁPOLÁS

Kriszta a natúr kozmetikumok, vegán bőrápolás, ehető superfood kozmetikumok és a smink mindentudója. Bolondul a munkájáért, minden pillanatát imádja. Folyamatosan új lehetőségeket kutat a szakterületén, keresi az újabb és újabb kihívásokat, és újítási lehetőségeket a modern és egyszerre klasszikus bőrápolás területén. Hisz abban, hogy a bőrápolásnak mértékletesnek, természetesnek, mégis látványosnak kell lennie.

SZAKÁL KATA - EDZŐ

A sportos anyuka. A SHE Fitness megálmodója. A női testek edzője.
Családommal - párommal és 5 éves kisfiammal - élem a boldog mindennapokat.
A sport, az egészséges életmód az életformám, ezt próbálom átadni kisfiamnak, valamint a hozzám forduló hölgyeknek - egész fiatal kortól a senior korosztályig.
A természet szeretete, a túrázás, a natúr kozmetikumok nagy rajongója vagyok.