Impresszum

A fittanya.hu egy olyan hely, ahol semmi sem kötelező, de mindent szabad. Ahol nem kell tökéletesnek lenned, de megbizonyosodhatsz róla, hogy bármire képes vagy. Nem hibátlanságra ösztönzünk, hanem az egyensúly megteremtésére. 

Mozgásról, sportról, testi-lelki fittségről és anyaságról írunk, nem csak sportolóknak, fitteknek és anyáknak, hanem mindenkinek, aki harmóniára vágyik az életében, és nyitott a tudatosságra. 

A fittanya a nő a sport mögött.

 

szerkesztőség: hello@fittanya.hu

marketing: spuriga.dora@fittanya.hu

 

 

 

 

AZ ALAPÍTÓ

SPURIGA DÓRA

Dóri a megálmodó, a tevékeny, az ösztönző. Kecses és erős, halk léptű, de határozott, eltökélt, mint a gepárd. Türelmes és kíméletes, ugyanakkor következetes és szigorú. A finomság és a keménység tökéletes egyensúlyban van benne. Versenyszerű szertorna után belekóstolt a teniszbe, vívásba, lovaglásba, lovas tornába, lövészetbe, majd anyaként a jógánál találta meg a számára tökéletes ízeket. A kétgyermekes anyuka, aki ha valamit a fejébe vesz, addig hajt, míg meg nem valósítja. Mint a pöttyöslabda.hu-t, első webes szerelemcsemetéjét. Most pedig a fittanya.hu-t, a kistesót, akinek a feladata az anyukák dédelgetése lesz.

 

 


 

SZERZŐ, ÍRÓ FITTANYÁINK

 

CZAFRANGÓ ÁGI

Ági a lelkes, az izgatott, a szívét mindenbe beleadó. Két kisfiút terelget az életben, pályázatokat főállásban. Imádja az anyaság adta kihívásokat, mert mindegyik által egyre közelebb és közelebb kerül önmagához. A sportot kismamaként és most sem hagyja ki az életéből, nem is tehetné, mert férje örökmozgó kihíváskeresőként mindenféle aktivitáshoz meghozza a kedvét. Családja egészsége és gyermekei boldogsága mellett saját testi-lelki harmóniájáért is dolgozik. És azért, hogy a legnehezebb pillanatokban is megtalálja a humoros vonatkozásokat, ami minden gondon átlendíti.

 

DEMETER ZSU

Zsu. A nagyszájú, a karakán, aki mesés ékszerekké fűzi a szavakat. Azt mondja magáról, hogy: “miután kipukkadtak a fejemből a világba lebbenő szappanbuborékok, és rádöbbentem, hogy az életről anyaként alkotott elképzeléseim alulról sem karcolják a valóságot, egyetlen nagyon komoly célra hangoltam az életünket; minden 24 órából a lehető legtöbbet kell kihozni. Ebben a napnyi időben mi nem hajszoljuk, hanem megéljük az életet, a boldogságot, az örömet, a bánatot. Szeretettel és jó nagy adag humorral fegyverkeztünk fel, melyben kellő öniróniát csepegtetünk a levesünkbe. Személyem, mint a fecsegő csatorna koordinátora, látva és figyelve szemlélem a világot, hol rohanva, hol a homokozóban henyélve.

 

KOVÁCS MÓNIKA

Móni a fanyar humor, aki mindennek utánajár. A mániákus kihíváskereső, aki nem azért próbál ki diétákat, vagy 8 hetes edzésprogramokat, mert le akar fogyni (na jó, egy picit azért is), hanem mert tudni akarja, hogy mire képes, és hol vannak a határai. Aki nem azért tanul nyelveket, mert hiányzik a diplomájához (uuupsz, dehogynem!), hanem mert imád tanulni. Minden egyes diétánál vagy edzésprogram végén rájön, hogy szinte bármit képes elérni, csak tenni kell érte. Sokat. Rengeteget. Erőn felül. Imádja a csokit, a sz@r vicceket és a szarkasztikus barátait. Szabadideje már nincs, ellenben egy néha klassz férje, egy örökké játékos kutyája és egy csodálatosan fantasztikus egyéves kisfia igen.

 

PÉNZES ADRI

Adri a precizitás, a pontosság, az alaposság. A visszafogott elegancia, a se nem túl sok és a se nem túl kevés egyszerre. Angol tanár és fitneszhódoló egyben, de megállás nélkül kutatja a pszichológia, a test, lélek és szellem hármas egységét, főleg ezekben a témákban ír a fittanyáknak. A helyes táplálkozás is része az életének, és minden, ami ehhez kapcsolódik. Nehéz rajta fogást találni, három gyermek edzi otthon, ennek köszönhetően minden helyzetben bivalyerős páncélként tartja maga elé szelíd mosolyát. Azt vallja, ami nem öl meg, az megerősít. Írásaiban pedig be is bizonyítja mindezt.

 

SZAKÉRTŐINK

NÁDASDI KRISZTINA - SZÉPSÉGÁPOLÁS

Kriszta a natúr kozmetikumok, vegán bőrápolás, ehető superfood kozmetikumok és a smink mindentudója. Bolondul a munkájáért, minden pillanatát imádja. Folyamatosan új lehetőségeket kutat a szakterületén, keresi az újabb és újabb kihívásokat, és újítási lehetőségeket a modern és egyszerre klasszikus bőrápolás területén. Hisz abban, hogy a bőrápolásnak mértékletesnek, természetesnek, mégis látványosnak kell lennie.

 

KÓSA ZOÉ - VINYASA FLOW JÓGA

Zoé a kincs, a drágakő, a csiszolatlan gyémánt - ahogy Dóri szokta emlegetni. Kedves és mosolygós, jólelkű és lelkes, az alapos és lelkiismeretes, aki úgy teszi a nyakába a lábát, mint ahogy más fület tisztít. Fiatal, üde, ártatlan, szerény és gyönyörű, és nem mellesleg fantasztikus jógaoktató.