Versenyszférából jött, terapeuta lett

Sosem késő váltani

2017-02-19

Szerző: Kőváry Anett

Hogy bátraké a szerencse, azt Takács Barbara pontosan tudja. Barbi majdnem tíz évig dolgozott multi környezetben, kereskedelmi osztályon, majd a key account manageri munkát - gyermeke születése után - valami egészen másra cserélte. 

 

Sportkártya
hirdetés

“Kineziológus és fülakupunktúrás addiktológus vagyok. A korábbi munkám alatt volt lehetőségem alaposan megtapasztalni, hogy az emberek élete semmi másból nem áll, csak abból, hogy megszállottként dolgoznak, és ebben annyira elfáradnak, hogy már nincs is idejük magukkal foglalkozni. Közben pedig a stressz, a nyomás, a magánélet és az örömet szerző tevékenységek hiánya teljesen felőrli az embereket. Magamon is tapasztaltam, hogy folyamatosan csökkent az életenergiám, életerőm, ezért kezdtem el egy teljesen másik úton járni” - emlékszik vissza a nagy váltásra Barbi. 

 


Bátran mert váltani

 

A kineziológia tudománya és világa egyáltalán nem állt távol Barbitól, mint meséli, már kicsi kora óta tapasztalta, hogy a betegségeknek lelki okuk van. “34 évesen elmondhatom, hogy túl vagyok már jó pár igen érdekes és különböző súlyosságú betegségen. Ezektől gyógyszerek nélkül, sok-sok meditálás és a tudatos ok keresésével sikerült megszabadulnom. Emlékszem, gyerekként szinte mindenre allergiás voltam, a tolltól kezdve a kutya- és macskaszőrön keresztül az összes virágra, sőt, egy időben még a napfényre is. Sokáig szedtem különböző gyógyszereket, de ezek csak tüneti kezeléssel értek fel, úgyhogy ebből hamar elegem lett. Eldöntöttem, hogy elhagyom a gyógyszereket, és egyszerűen megbeszéltem magammal, hogy az allergén anyagok valójában nem kártékony dolgok, és hogy nem szeretnék életem hátra lévő részében bedugult orral, gyógyszereket szedve élni. A szervezetem öngyógyító mechanizmusa beindult, és megszabadultam az allergiámtól.”

 


Ki gondolná, hogy komoly betegségeken is átesett?
 
Kineziológusként hiszi és hirdeti, hogy minden testi tünet és betegség figyelmeztetés arra, hogy nem jó úton járunk, hogy boldogtalanok, túlterheltek vagyunk, hogy valami nem megfelelő az életünkben. Csak sajnos a mindennapi hajtásban nem veszünk tudomást ezekről a jelzésekről, vagy ha mégis, akkor nem ásunk a lehetséges okok mélyére, hanem tüneti kezelést választunk. “Ez azonban hosszabb távon azért rossz választás, mert ha csak a tüneteket nyomjuk el, de a lelki ok továbbra is fennáll akkor a betegség előbb-utóbb visszatér és sokkal súlyosabb  formában fog megjelenni mindaddig míg fel nem tárjuk a betegség kialakulásában szerepet játszó lelki okokat és megszüntetjük azokat” - vallja Barbi. Hogy másnak is segítsen a problémák kiderítésében és feldolgozásában, Barbi a multik világa helyett ma már a rendelőjében dolgozik azon, hogy a hozzá fordulók jobban érezzék magukat a bőrükben. 

Barbi az új életében a gyereknevelés és a páciensek mellett saját egészségére is fordít időt és energiát. Rendszeresen sportol, igazi fittanya. "Általában itthon tornázom, a HIIT és tabata edzések jönnek be nekem leginkább. Hetente kétszer-háromszor izzasztom meg magam. Ezekben az edzésformákban nagyon intenzív, 20-40 másodperces és pihenős 10-20 másodperces etapok váltakoznak. Amikor pedig jobb az idő, futni is megyek. A családommal közösen is szakítunk időt a mozgásra, kikapcsolódásra, gyakran biciklizünk, kirándulunk együtt." Nem is csoda, hogy ennyire fontos számára a sport, hiszen a kineziológia is vallja, hogy a mozgás az egyik legjobb módszer arra, hogy megszabaduljon a test a stressztől.

 


Barbi rendszeresen sportol a kisfiával
 
 
 

Marci a futópadra is követi anyukáját

 

Mi a kineziológia?

A kineziológia nagyon hatékony módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz. Készség-, képesség- személyiségfejlesztő és stresszoldó. A test-lélek-szellem egységét tartja szem előtt és hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását. Egy-egy a szervezet számára stresszt okozó probléma feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre, ezáltal aktivizálja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A kineziológia az okot keresi a panasz mögött, azt oldja fel, szünteti meg, így természetesen maga a panasz/probléma is megszűnik.

A mozgás tudományaként is magyarázzák a kineziológiát, mely azon az egyszerű tényen nyugszik, hogy az izmok és az idegrendszer közvetlen kapcsolatban állnak egymással és az izmokban, sejtekben minden információ eltárolódik, mely információk az izomteszt során könnyen és pontosan előhívhatóak. Így tudjuk feltárni, előhívni az egy-egy panasz vagy betegség mögött álló valódi okokat.Címkék: negyven


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás