Végre kiderült, mennyire edzésre van valójában szükségünk

2017-10-04

Kevesebbre, mint amit eddig gondoltunk.

Egy hatalmas kutatás eredményét publikálták, ahol 130.000 embert és az edzési szokásaikat vizsgálták meg, és arra jutottak, hogy heti 150 perc edzésre van szükséged, ami már jelentősen javít az egészségi állapotodon.

Az 30 perc heti öt napon.

És ez alatt a gyors tempójú sétát is értik. Vagy azt, amikor kitakarítod a házat. Nem csak az számít ide, amikor izzadsz a szobabiciklin.

Mit is jelent ez a mindennapok szempontjából? Ha eddig az volt a gondod, hogy az edzőtermi bérlet túl drága, vagy nincs időd sportolni, akkor ezek a kifogások többé már nem érvényesek.

Nem kell ugyanis mást tenned, csak egy kicsit átalakítani a napi rutint. Bizonyos távolságokat nem autóval, vagy tömegközlekedéssel megtenni, hanem gyalog menni. Lépcsőn felmenni a lift helyett.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ha a sport mentális jótékony hatásait is élvezni szeretnéd, akkor bizony továbbra is sportolni kell.

A kutatás inkább arra mutat rá, hogy nem kell boldog mozdulatlanságba süllyedni, csak mert van rá válaszod, hogy miért nem sportolsz. Hiszen minimális erőfeszítéssel is tehetsz már a testedért. Ugyanakkor a különböző sporttevékenységekkel igenis kihívások elé kell állítanod az izmaid, az idegeid, a szíved és a tüdőd.

Arról már nem is beszélve, hogy az olyan sporttevékenység, ami felgyorsítja a szívverésed, zseniális stresszcsökkentő hatással bír, és segíti az endorfin termelést. A sport lehet az az időszak, amikor végre a barátaiddal vagy, vagy amikor végre egyedül vagy. A sport az, ami kizökkent a mindennapokból: lehet, hogy a mókuskerékben tekerés is eléggé megmozgatja a tested, a sport pedig pont arról szól, hogy ebből kikerülj egy kicsit.

Tehát a mindennapi mozgás is jobb, mint a semmi mozgás, de mégis azt javasoljuk: járj el rendszeresen sportolni.

Forrás: mindbodygreenCímkék: edzés sport életmód


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás