Van 10 perced? Otthon végezhető kardió gyakorlatot mutatunk

2018-06-19

Ha te is úgy érzed, mikor bemész az edzőterembe, hogy azok a gépek pont úgy néznek ki, mintha egy Transformers filmet néznél, akkor gondolj arra, hogy nincs jobb eszköz az edzéshez, mint a saját tested! A saját testsúlyos edzések nem véletlenül lettek népszerűek, bárhol végezhetőek, és abban is segítenek, hogy jobban tudatában legyél és kontrolláld a saját tested.

Az alábbi tíz perces gyakorlatsor három kardió gyakorlatot mutat be, amelyek kiválóan serkentik a zsírégetést. Ebből is látszik, hogy nem kell nagy dolgokat tenni ahhoz, hogy elkezdd az edzést: már egész kicsi időráfordítást igénylő gyakorlatokkal is mozgásba hozhatod magad.

A gyakorlatokat szabd a saját igényeidre, annak megfelelően, hogy milyen fittségi állapotban vagy. Tarthatsz köztük 60 mp szünetet, de ez lehet kevesebb is, ha elegendő számodra annyi.

1. Helyezkedj fekvőtámaszba, kezek a vállak alatt. A tested alkosson egyenes vonalat, a feneked se emeld meg. Húzd fel a jobb térded a mellkasodhoz, majd engedd vissza, és végezd el a másik oldalra is. Ismételd olyan gyorsan, ahogy csak tudod úgy, hogy a tested közben egyenes vonalban maradjon. Ha a hasadban és a válladban érzed, akkor jól csinálod!

2. Ereszkedj négykézláb, kezek a vállak alatt. A hátad tartsd egyenesen, miközben nyújtsd ki a jobb karod előre, a bal lábad pedig hátra. A feneked bal felét és a jobb vállad feszítsd meg, és nyújtsd meg jól a karod-lábad. Tartsd ki pár másodpercig, majd feszítsd meg a törzs izmait, engedd vissza a karod és a lábad, jobb könyököd és bal térded húzd közel egymáshoz. Ismételd el tízszer, majd végezd el a másik oldalra is.

3. Állj egyenesen, majd guggolj le, és tedd le a kezeid a földre vállszélességben. Lábaiddal ugorj hátra, így fekvőtámasz pozícióba kerülsz. Ugorj vissza, majd emelkedj guggolásba, és felugrással állj fel. Ismételd minél gyorsabban.

Forrás: dailyburnCímkék: kardio edzésterv gyors edzés


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás