Túróczi Réka - Az IRunMom

Három gyerek mellett is lehet szenvedéllyel sportolni

2017-03-24

Szerző: fittanya.hu

Ha létezik az elhivatottságnak, a hitelességnek és a kitartásnak megszemélyesítője, akkor biztosan Túróczi Rékának hívnák. Réka 38 évesen, három gyermek édesanyjaként, civil munkája mellett szinte minden percét a gyerekeivel és sportolással tölti. A futás megszállottjaként most a triatlonnal is kacérkodik, pedig 19 évesen még a kifutókat hódította meg modellként.

Sportkártya
hirdetés

Réka olyan ügyenesen egyensúlyoz a tennivalóival, hogy azt tanítani kellene. "Hajnalban kelek, hogy mindenre legyen időm. Bármennyire is nehezére esik a testemnek felébrednie, pillanatok alatt meggyőzőm magam arról, hogy menni kell, csinálni kell. Korán kezdem a mozgást, általában a görgős biciklis edzésekkel. Ez azt jelenti, hogy egy állványra rögzített bringán tekerek, ez a triatlonhoz kell. Utána elkészítem a gyerekeket, elviszem őket az iskolába, majd indulok futni vagy spinningelni, és jön a munka. Munka után felveszem a gyerekeket, viszem őket edzésre."


Réka rendszeresen együtt sportol a gyerekeivel

Réka gyermekei 7, 9 és 11 évesek. Büszke arra, hogy mindhárman sportolnak, tudatosan törekszik is arra, hogy a legtöbb közös családi élményük a sporthoz kötődjön. “Nem az a fajta anyuka vagyok, aki elviszi a gyerekeket edzésre, aztán elkezdi nyomogatni a telefonját. Ha például iskolai úszás van a harmadikosomnak és az ötödikesemnek, akkor én is beugrom velük együtt a medencébe és úszom. Hanga lányommal (a legnagyobb gyermek - a szerk.) pedig rendszeresen futunk együtt. Akkor is elindultam vele, amikor nulla fokban, esti sötétségben kellett futnia. Máshogy nem lehet csinálni, csak úgy, ha példát mutatunk a gyerekeinknek” - vallja Réka.

Soha nem állt távol a sport Rékától, de érettségi után mégis a szépségipar foglalta le leginkább az energiáit. 19 éves korában, “Az Év arca “versenyen Náray Tamás felfigyelt rá, néhány hónappal később már a kifutón találta magát. A divatvilág azonban nem szippantotta be örökre: 13 év után abbahagyta a modellkedést, és első gyermeke születése után a futással esett szerelembe. Végigkísérte két másik terhességét is a sport, amíg csak lehetett, eljárt futni. “Öt hónapos terhes koromig mindkét gyerekemmel futottam. A szülések után pedig nagyon hamar visszaszoktattam magam a mozgáshoz, de ehhez kellett persze a komplikációmentes szülés és az is, hogy a testem gyorsan regenerálódott. A szoptatásban sem akadályozott a sportolás, sokáig kaptak anyatejet a gyerekek.” 

Olyan szintre fejlesztette futási technikáját és annyira elmélyült a sportban, hogy háromszor is lefutotta már a maratont, áprilisban negyedszer készül teljesíteni a távot. Nagy álma, hogy az IronMant is megcsinálja. Ehhez a legjobb úton jár, tavaly ugyanis sikerült megnyernie egy balatoni triatlonverseny női kategóriáját, néhány évvel korábban pedig - biztos, ami biztos alapon - váltótársával megfutotta az UltraBalatont. Ez 212 km-es táv, amit nagyjából egymást 40 percenként váltva futott le Réka a futótársával.

Réka futással kapcsolatos tanácsait, ötleteit, praktikáit a jövőben rendszeresen olvashatod majd itt, a Fittanyán!

Addig böngészheted Réka saját oldalát is: http://irunmom.com/en/

 Címkék: futás sikersztori IRunMom Túróczi Réka


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás