Tünde átalakulása. Hogy mi a recept?

2018-07-19

Szerző: Poórné Tünde

Azt, hogy Tünde számára mi a titok, alább írta le.

Motiváció, Mozgás, Kaja, Türelem.

Motiváció: 2017 júniusában Schéda Szilvi meghívott a Fehérvári beszélgetések című Tv műsorába, amit így utólag is többszörösen köszönök Neki. 
A felvétel jól sikerült, vártam, hogy láthassam. A látvány ami a felvételt nézve fogadott, a döbbenet amit éreztem felismerve torz külsőmet komoly elhatározásra sarkalt, azonnal!
Tudtam, hogy változtatnom kell, pontosan ugyan még nem, hogy mit és hogyan csináljak, annak ellenére, hogy az internet tele van/volt jobbnál jobb lehetőségekkel, ötletekkel, javaslatokkal. Azt is tudtam hogy mozognom is kell és azt is, hogy a kajára is figyelnem kell.Mozgás: Elkezdtem spinningre járni az R-Gym-be ahol nagyszerű edzőkkel mint Vida Zsolt és Pálfy Anita nagyszerű edzéseken vettem/veszek részt a mai napig is. Az első néhány alkalom gyötrelmes volt, aztán mindig-mindig többet bírtam, mert AKARTAM és itt a lényeg! Tudom, hogy ez kissé közhelyes és annyiszor hallottuk már, de másként nem megy! Fél év telt el mikor már nem néztem a faliórát várva az edzés végét, hanem élveztem és jól is esett. Akard, határozd el és kész! Szerintem mindegy mit sportolsz, annyi lehetőség van csak csinálj valamit és lehetőleg rendszeresen, én heti 3-4 alkalommal teszem ezt.Kaja: A kaja. Igen, ez szerintem nehezebb. Itt sincs titok. Ne egyél sokat, felezd le az adagodat, nem kell mindig jól lakni. Ne egyél cukrot, kerüld a finomított szénhidrátokat. Ne azon gondolkozz hogy mit fogsz hamarosan enni. Az evés ne örömforrás legyen az életedben, (sokáig nekem is az volt) erre keress más megoldást!
A KIFOGÁS nem a barátod, ne engedd be a hétköznapjaidba. Mikor elkezded magadnak felsorolni hogy miért nem tudsz változtatni akkor még nem vagy elég MOTIVÁLT! És ez nem csak a diétára az egész ÉLETEDRE igaz! És még akkor sem vagy elég érett a változtatásokra ha vasárnaponként cukros sütit eszel mondván néha azért belefér.
A DOHÁNYOS se szokott le a cigarettáról ha azt mondja, hogy ugyan már leszokott de azért naponta elszív egy szálat a reggeli kávéhoz, mert úgy jobban esik! Szerintem ha megszeged a diétát becsapod a szervezetedet és ez által saját magadat is, ami nagyobb bűn mintha egy edzésre nem mész el. 
Próbálkozz, tapasztalj, figyeld a tested reakcióit egy-egy étel elfogyasztása után. Sok segítséget kaptam a netről, sokat bújtam a forrásokat, de magam alakítottam és alakítom most is az étkezési szokásaimat. Erre nem tudok receptet adni. Többnyire a paleo étrend elveit követem, amiket részben magam készítek részben készen vásárolok Székesfehérváron a Halesz park mellett a Paleo Központ pékségében. Már hallom a kifogásokat.  És, igen nem olyan az íze, igen nem olyan az állaga, de a tükörbe nézve se ugyan azt fogod majd látni mint egy évvel korábban.
Nekem sincs időm mindig sütni sőt kifejezetten béna is vagyok, de aki szeretne és tud is otthon sok mindent el lehet készíteni, ami sokkal olcsóbb és kevesebbet is eszel belőlük mert annyira laktat. Mellesleg megjegyzem a Paleo Központban folyamatosan induló sütő és főző tanfolyamok is segítik azokat akik változtatni szeretnének, keressétek bizalommal Csabai Rékát és az üzletben dolgozókat.Türelem: És az utolsó a türelem. Légy magadhoz türelmes. Ne méregesd magadat hetente, sőt havonta se. Nem fog egyenletesen és gyorsan se leolvadni Rólad az a felesleg amit évek alatt szedtél fel. Lesznek olyan periódusok amikor stagnálsz, akkor megint változtatnod kell figyeld a tested és cselekedj! Ez a periódus a legveszélyesebb, mert ilyenkor arra gondolsz, ez Neked nem megy, abbahagyod és a duplája megy vissza annak amit leadtál! Hidd el ez mindenkinek sikerül de csak annak aki türelmes és akarja!

Röviden, dióhéjban ennyi.
Sok sikert Mindenkinek!

“Soha ne mond azt, hogy soha” mert mindent meg lehet oldani csak AKARNI KELL!Címkék: sport diéta sikersztori fogyás


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás