"Titokban kezdtem futni, hogy ne nehezedjen rám nyomás"

2018-01-31

Ismerjétek meg az anyukát, aki 44 éves koráig semmit nem sportolt, mindig az alternatív lehetőséget választotta a teestmozgásos programok helyett. Aztán valami megváltozott az életében. Elkezdte zavarni a saját súlya, és úgy döntött, ez így nem mehet tovább.

"130 kiló voltam, és úgy éreztem, teljes életmódváltásra van szükségem. Először az étrendemen változtattam: elhagytam a cukros üdítőket, limitáltam a desszertet. Egész gyorsan lefogytam 20 kg-t. Itt viszont megállt a dolog, és éreztem, hogy a következő lökést a mozgás adhatja meg.

De hogyan iktassam be az edzést az életembe? Ez először csak bestresszelt. Mikor fogok tudni edzeni? Ki viszi akkor a gyerekeket az iskolába, ki készíti el a vacsorát? Egy ideig csak tologattam dolgot, de ekkor már sínen voltam, nem tántorított el semmi. Úgy döntöttem, először csak minden este eljárok sétálni.

Van egy park a környékünkön, szinte négyzet alakban lehet körbe sétálni. Itt kezdtem el gyalogolni. Aztán egyszercsak úgy döntöttem, hogy a négyzet egyik oldalát futva teszem meg. Aztán kettőt, hármat, és végül mind a négyet. Idővel eljutottam oda, hogy lefutottam ez első km-emet.

Titokban tartottam ekkor még a családom előtt, hogy mibe is fogtam. Emlékszem, egyszer kimentünk a parkba, a gyerekek bicikliztek. Nagyon lemaradtam, úgy döntöttem, utolérem őket. A lányom arca, ahogy meglátta, hogyan futok utánuk, olyan volt, mintha meglátná a Mikulást. Ezután kezdtem növelni a távot, és jutottam el végül a maratonig.

Hogyan sikerült? Leginkább annak köszönhetően, hogy rájöttem, nem is olyan nehéz, mint amilyennek eleinte gondoltam - mint ami miatt tologattam az elkezdését. 60 kilót fogytam, és ezt azóta is tartom. Az emberek mindig nagy elhatározásokkal kezdenek hozzá az életmód váltáshoz, hatalmas célokat tűznek ki maguk elé, és ez bizony könnyen agyonnyomja az embert. Én csak annyit fogadtam meg, hogy eljárok sétálni. Mindig igyekszem emlékeztetni magam, hogy nagy utat úgy jár be az ember, ha kis lépésekkel halad."

Forrás: dailyburnCímkék: futás sport életmód sikersztori életmód váltás


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás