Stresszoldó felnőtt színezők

2016-12-21

Színezz a téli szünetben is!

Színes álmok – Állatok

Körülöttünk élnek, mindennapjaink részeseként vagy éppen állatkertben, szafari parkban bámuljuk őket álmélkodva. Életükről, szokásaikról, viselkedésükről szóló könyveket olvasunk, filmeket nézünk sosem szűnő lelkesedéssel. Különös kapcsolat fűzi az embert az állatokhoz, amióta csak itt élünk együtt a Föld bolygón. Miközben az olvasó a kötet több mint 1000 rajzát színezi, szinte életre kelnek a képzeletünk alkotta különleges lények.
Engedjük szabadjára fantáziánkat, és örökítsük meg színpompás álmainkat!
 
Színes álmok - ArabeszkAz arabeszk, ez a bonyolult, ám szabályos díszítőelem az ókori Kelet népei között nagy népszerűségnek örvendett.  Arab és mór közvetítéssel jutott el Európába, s bár a középkortól egészen a XIX. század végéig gyakorta ékesítettek arabeszkekkel európai mesterek is épületeket, bútorokat, kerámiákat, könyveket, mégis a kelet elegáns, egzotikus hangulata lengi körül e pompás mintákat. Miközben az olvasó a kötet több mint 80 rajzát színezi, szinte életre kel az Ezeregyéjszaka meséinek  világa.
 
Színes álmok - Atlantisz

Atlantisz ősi mítosza Platón nevéhez köthető, aki dialógusaiban mesél a tenger mélyére süllyedt, elveszett földrész csodáiról.
Miközben az olvasó a kötet több mint 250 rajzát színezi, szinte életre kel az óceán mélyének varázslatos és titokzatos világa.

Böngésző és színező felnőtteknek

Az Animorphia és Creamorphia egyszerre különleges színező-, böngésző- és rajzkönyv.

Fedezd fel Kerby Rosanes lenyűgöző fantáziavilágát, ahol a Creamorphiaban furcsa állatok és tárgyak meglepő formákká, tájakká és alakokká változnak át, az Animorphiában pedig  a furcsa figurák és tárgyak alakulnak át lélegzetelállító állatokká. Színezd ki a fekete-fehér képeket, és a hiányos rajzokat bátran egészítsd ki a saját ötleteiddel!

Szakértőnk, Nagy Tímea tanácsai

A technika:
A legjobb természetesen valamelyik csodás Faber-Castell készlet, de ezeket sajnos nem sokan engedhetik meg maguknak.  Én Stabilo tűfilccel és Lyra színes ceruzával színezek. Egy biztos: árnyékolni, színátmeneteket csinálni csak nagyon jó minőségű színes ceruzával lehet.
Puha ceruza, könnyű kéz,  és némi gyakorlás  –  ennyi kell, nem több.

Az alkotás:
Mindig nézem egy ideig a fekete-fehér képet, és elképzelem, hogy milyen legyen. Ízlésesen színes mindenképp, de ki kell rajzolódnia a végére a formáknak. Mindig történetet képzelek a képhez, és így mesélem el, így teremtem meg a világot a fekete-fehér kép köré.
Bátran neki kell kezdeni. Lehet, hogy az első kép még nem lesz pontosan olyan, amilyennek az ember szerette volna, de hamar bele lehet jönni, és akkor már csak a fantázián múlik minden.
Ha van megfelelő képzelőerőd, teljesen más világba lépsz át a színezés segítségével, minden mást elfelejtesz, nem tudod abbahagyni.Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás