Stílusos fogápolás Svájcból

2017-09-01

Elegancia, hatékonyság, kíméletesség. Kevés termék kínálja mindhármat egyszerre. A svájci Curaprox cégnek azonban sikerült újraértelmeznie mindazt, amit eddig a fogápolásról gondoltunk. Szuperpuha fogkeféket alkottak szuperhatékonysággal ötvözve.

Sportkártya
hirdetés

Életünk számos meghatározó szituációja múlik egy gyönyörű mosolyon. Fogainkra azonban nem csupán esztétikai szempontok miatt kell fokozottan vigyáznunk, hanem azért is, mert a helytelen fogápolás krónikus szájbetegségeket okozhat, és olyan komoly egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát is megnövelheti, mint a szívinfarktus vagy a koraszülés.

A kifogástalan szájhigiénia első és egyben legfontosabb lépése a fogmosás, és ehhez a megfelelő fogkefe kiválasztása. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Nézzük a sörtét!


Hatékonyságot tekintve sokat nyom a latban a fogkefék sörteszáma és a sörték rugalmassága. Míg a hagyományos fogkefék feje nagyjából 500-800 db kevéssé rugalmas, nejlon sörtét tartalmaz, a Curaprox termékcsalád legkíméletesebb példánya, a CS 5460 ultra soft fogkefe 5460 db, kiváló alapanyagú sörtét tud felmutatni.

Hány csomóval halad?


A Curaprox egyedi fejlesztésű, puha, rugalmas és mindössze 0,1 mm átmérőjű Curen® szálai - sűrű csomózásuknak köszönhetően - alaposabban bontják meg a fogakra rakódott lepedékrétegeket, mint a ritkább és durvább sörtéjű fogkefék. Ez azért van, mert a Curen® szálak ugyan sokkal vékonyabbak, ellenben tartósabbak, mint a kemény fogkefék nejlon sörtéi. Nem szívják magukba a nedvességet, így fogmosás közben, nedves állapotban is ugyanúgy megmarad a tartásuk, mint szárazon. A lágy sörte mögött hatalmas tisztítóerő lapul!
 
Fordíts különös figyelmet a fogak és az íny találkozásánál lévő kis mélyedésre, mert az ott lerakódó lepedékben háborítatlanul szaporodhatnak el a baktériumok. Egyúttal felejtsd el azt a tévhitet, hogy az alapos fogmosáshoz erősen kell dörzsölni a fogaidat. Ha erőteljes súrolással próbálod meg eltávolítani az ínyszélnél megbúvó lepedéket, akkor az ott található érzékeny terület könnyen megsérülhet. A puha sörték rugalmasabbak, így rányomás nélkül is elérik a problémás helyeket anélkül, hogy sérülést okoznának.
 

Puha, puhább, legpuhább


Ha az ultrapuhaság még szokatlanul hangzik, és fokozatosan térnél át az ultra soft érzésre, ismerkedésképp kipróbálhatod a CS 1560 soft és a CS 3960 super soft fogkeféket, amelyek kevesebb, ám vastagabb Curen® szálak felhasználásával készülnek. Nem annyira puhák, mint az ultra soft termékek, de lényegesen kíméletesebbek, mint a hagyományos fogkefék.

Puhaság ajándékba


Egy izgalmas, limitált kiadású duó szettben is kipróbálnád a Curaproxot? Simán megteheted. Ha mostanában indulsz nyaralni, vidd magaddal kedvenc Curaprox fogkeféd, szelfizz, és nyerj Rainbow vagy Tattoo Edition fogkefét, vagy a fődíjat, egy elegáns Black is White szájápolási csomagot!

NyereményjátékCímkék: fogmosás curaprox fogkefeke


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás