Spártai hősnő a sárban

Paumanné Lukács Linda - A bivalyerős anya

2016-10-14

Szerző: Kőváry Anett

Egy olimpikon feleségeként azért eléggé fel van adva a lecke az embernek. Egy élsportoló férj mellett, aki az életét edzésektől versenyekig és versenyektől edzésekig éli, valahogy nem akarna lemaradni az ember. Paumanné Lukács Linda se ült sokáig a zsírpárnáin, de nem is kapkodta el fittanyává válását. 

Sportkártya
hirdetés

Linda egy csodaszép kislány, az ötéves Luca anyukája, valamint a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajak négyes egyik tagjának, Pauman Dánielnek a felesége. Terhessége alatt csaknem 30 kilót hízott, amiből a szülés után nagyjából egy év alatt csordogált le tíz kiló. Luca másfél-kétéves lehetett, amikor Linda úgy döntött, most már kezdődhet az edzés. Előtte nem sokat mozgott, volt egy-két fellángolása, heti egy-két alkalommal ment edzőterembe, de inkább csak a lelkiismerete megnyugtatására, mint életmódváltoztatás céljából. De a gyermeke születése mindent megváltoztatott benne.

 


Linda és Dani sokszor együtt sportol

Édasanyjáék házának pincéjében, egy monotonon zakatoló elliptikus tréneren kezdte el átformálni testét. Eleinte alkalmankként 20-30 percet kardiózott a gépen, mialatt szülei vigyáztak a kétéves kislányra. Ezután jött a futás, az elején szenvedősen, majd egyre jólesőbben. Linda így emlékszik vissza az első méterekre: “Az elején 1 km után már minden bajom volt. Nem szerettem, sőt, gyűlöltem. De csak azért is csináltam, egészen addig, míg eljutottam oda, hogy hetente háromszor 4-5 kilométereket teljesítettem. Tavaly sikerült majdnem minden nap futnom, most hetente két-három alkalommal tudom megtenni. Nem tudom, mitől szerettem meg, talán hozzászokott a szerveztem a terheléshez, a helyes légzéshez, de egyszer csak elkezdett könnyebben menni, utána már élvezetes lett. Most pedig egyenesen kikapcsolódást jelent, de hangsúlyozom, hogy csak terepen futok. Imádok a természetben lenni, sokszor látok őzeket, fácánokat is futás közben, ez még különlegesebbé teszi az egészet.”

 


Szenvedés nélkül szabadult meg a pocakjától

 

Linda jelenleg félállásban dolgozik, de amikor 8 órában robotolt, akkor is letudta a napi edzést, igaz, este 10-11 körül volt csak ideje. “Akkoriban két otthon végezhető, saját testsúlyos edzésprogramot végeztem. Ezek nagyon brutálisak, volt, hogy ájulás és hányinger kerülgetett a végén, de annyira megszerettem, hogy most is vonzódom az ilyen kihívásokhoz.”

Néhány hete például Csehországban vett részt a férjével egy olyan terepfutó versenyen, ahol különböző akadályokkal (palánkmászás, sárban kúszás) is meg kell küzdeniük a futóknak. Linda rendszeresen jár ilyen versenyekre, általában a férjével együtt állnak célhoz.

 

  

A mozgás nemcsak kikapcsolja, hanem formálja is. “Amikor elkezdtem futni, akkor rövid idő alatt sokat fogytam, most kb. egy éve 2-3 kiló jojózik rajtam fel-le. Igazából nem is nézem a kilókat, elég a tudat, hogy már csak rossz amlék a majdnem 90 kiló, ami a terhességem után voltam. Most kezdtem el komolyabban odafigyelni az étkezésre, kókuszolajat és zabpelyhet illesztettem be az étrendembe, de egyelőre még nehéz tűrtőztetni magam.”

 


Luca természetesen apukája sportágát is kipróbálta

 Címkék: futás fittanya anyaság sikersztori spartan terhesség


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás