Randi Gasztrohős módra

2018-08-21

2018. 09. 06-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket,étterem tulajdonosokat.

Sportkártya
hirdetés

A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói
együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó
cégek és a vendéglátóhelyek között.  
 
“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű
árut kínáló,  megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök
pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi
alapanyagból készült étel kerühessen a vendégek tányérjára.”  - mondta el Vighné Boóc
Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.
 
A tavalyi évben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszón
és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés
övezte a kezdeményezést. Így az összes eddigi esemény során több, mint száz termelő
és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.
 
A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az
oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős
célja - a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát
törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is  tervez
együttműködéseket.  
 
A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a
vendéglátóhelyek képviselői az alábbi űrlap kitöltésével tudnak megtenni.  
 



Címkék: felelős gasztrohős gasztro randi


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás