Randi: egyedülálló anyukaként

2017-09-14

Mi a helyzet, ha egyedülálló anyaként randizni indulsz? Valószínűleg, amikor megszülettek a gyermekeid, azt gondoltad, a randi, mint olyan többet már nem szerepel az esti programjaid listáján. Aztán most mégis itt vagy, kiveszed a tűsarkúdból a beleszorult lego-t, kitalálod, mit főzz vacsorára a gyerekeknek, ami 20 perc alatt megvan, és nem lesz utána kajaszagod. Többet gondolkozol azon, hogy a gyerekekkel minden rendben lesz-e este, mint amennyit a ruhád kiválasztásával töltesz.

Sportkártya
hirdetés

Miközben elkészíted a szendvicseket, amit majd a TV előtt esznek meg, már összeírod a bevásárlólistát a másnapi vacsorához: a kedvencüket készíted majd nekik, lelkifurdalásból. Miután ezt eldöntötted, egy kicsit jobban érzed magad az esti programmal kapcsolatban.

A készülődés, nos, az egy kicsit máshogy fest, mint 20 éves korodban. Amikor az egész szombat arra volt szánva, hogy összekészülj az estére. Megcsináltattad a körmöd, egy-két órán át válogattad, mit kellene mivel felvenni. Aztán jött az este esélyeinek latolgatása a barátnőddel, miközben sminkeltetek. Izgalmas volt, már a készülődés is.

Most nem izgalmas. Persze izgatott, az leszel. Legalábbis, ha jut rá időd. De az biztos, hogy nem töltesz órákat azzal, hogy készülődj, nincs is időd rá. Plusz talán úgy is érzed, hogy nem érdemled meg, hogy erre pazarold a délutáni órákat. Rengeteg más dolgod van, és a világ nem áll meg, mert randid van. Elsősorban anya vagy.

És már azt sem várod el, hogy drága étterembe vigyenek el. Nem azért, mert úgy érzed, már a két kezed is összeteheted, ha valaki randira akar vinni, hanem mert rég rájöttél, hogy az, hogy működik-e köztetek a kémia, sajtburgerek fölött is kiderül. Sőt, talán jobban kiderül. A gyerekekkel is a legjobbakat akkor beszélgetitek, amikor az elvitelre kért ennivalót az autóban, leparkolva eszitek meg.

Azt szeretnéd, ha a randi-partner tudná, hogy ha miatta távol töltesz időt a gyerekeidtől, az már azt jelenti, hogy tetszik neked. Tehát nem csak azért vagy vele, mert épp nincs jobb dolgod - így a kezdeti három-négy lépést már le is tudhatjátok. Azt is tudnai kell viszont, hogy ha úgy látod, ő nem veszi komolyan a dolgot, akkor nagyon hamar be fogod fejezni. Mert ha később megbánt téged, az hatással van a gyerekeidre is. Egy egyedülálló anyuka nem akar összetört szívű lenni a gyerekei előtt, ezt nem engedheti meg magának.

Ha azzal kezdted, még a randira hívásnál, hogy neked gyerekeid vannak, az nem véletlen. Azt mondja, őt ez nem zavarja? Az bájos. Nem arra voltál kíváncsi, hogy zavarja-e, hanem szeretnéd, ha tudná, hogy a gyerekeid mindig elsőbbséget fognak élvezni.

Viszont arra is számíthat, hogy sokkal megértőbb és figyelmesebb leszel. Mert anya vagy. Ki vagy rá élezve, hogy észrevedd, ha valaki fáradt, kényelmetlenül érzi magát, éhes, vagy aggódik valamin. De ez nem azt jelenti, hogy a személyében még valakit szeretnél, akin anyáskodni lehet. Van különbség.

Ugyanakkor ha zsepire, aszpirinre van szüksége, rád biztos számíthat.

Veled más randizni, mint azokkal a nőkkel, akik nem anyák. Egy anyának sokkal kevesebb ideje van saját magára, ezért aztán kihozza ezekből a pillanatokból a maximumot.
Egyedülálló anyával randizni intenzív élmény.

Azt is tudod, mennyit érsz. Egészen más a referencia-alapod, mint húsz évesen. Gyerekeket nevelsz, ráadásul egyedül, csak magadra számíthatsz. Te vagy a világ ellen - már egy ideje.

Szóval, lehet, hogy mégis kajaszagod lesz az első randin, de szuper vagy! Nincs időd a hülyeségekre, sokkal fontosabb dolgokkal vagy elfoglalva. Izguljon az, akinek igent mondtál a meghívására!

Forrás: scarymommy.comCímkék: anya randi


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás