Olimpikonból fittanya

Csobánki Zsuzsa - kétgyermekes energiabomba

2016-09-26

Szerző: Kőváry Anett

Aki szinte az anyatejjel szívta magába a sportszeretetet és még olimpián is indult, arról azt gondolnánk, gond nélkül vált fittanyává. Sikersztorik rovatunk mai főszereplőjének azonban nem volt ilyen egyszerű dolga. A gyönyörű kétgyermekes anyuka, Ujhelyiné Csobánki Zsuzsa meséli el fittanyává válásának történetét.  

 

 

Zsuzsáról állíthatjuk, hogy a medencében nőtt fel: 20 évig úszott versenyszerűen, több magyar bajnoki címet is szerzett, sőt, ifjúsági Eb-n bronzérmes is lett. Indult a 2004-es athéni olimpián, és az Egyesült Államokban is komoly sikereket ért el úszóként. 

Kislánya, Lea 2011-ben született. A terhesség alatt végig úszott és futott a picivel a hasában, és csak hajszálon múlott, hogy nem vízben jött világra a baba. „Az utolsó percig sem pihentem, minden pillanatot kihasználtam, hogy sportolhassak. Szó szerint úszás után mentem szülni, és a jelek szerint jól tettem, mert nagyon könnyen meglett a kicsi, másfél óra volt az egész.” 


Fotó: Pásztor Csaba

A pocakos kismama sportos életmódja azonban sokak szemét szúrta. Zsuzsának csak az volt a célja, hogy jól érezze magát és mindent megtegyen kettejük egészségéért, ám környezete ezt nem nézte jó szemmel. „Senki nem pártolt a mozgásgazdag életmódomban, sőt, mindenki ellenezte azt, amit csinálok. Emlékszem, mikor egy futóversenyen kocogtam, beszóltak nekem, hogy ’gyerekgyilkos’ vagyok. Csak a férjemre és az orvosomra számíthattam, ők álltak mellettem, nagyon nehéz időszak volt.” A tények azonban Zsuzsát igazolták: nemhogy kiválóan megbirkózott az anyasággal kapcsolatos kihívásokkal, de 16 hónappal később, 2012-ben megszületett második gyermeke, Barna is. „Mindketten egészséges, aktív gyerekek. Nem csináltam nagy gondot az edzésből mellettük, olyan terembe jártam, ahol volt gyermekmegőrző. Így minden nap 1-2 órát tudtam mozogni a legnagyobb nyugalomban. Én jól éreztem magam és ők is kiválóan szórakoztak” – meséli Zsuzsa a fittanya.hu-nak. 

Ahogy a gyerekek cseperedtek, Zsuzsa úgy tért vissza az egyre intenzívebb sporthoz. 2013 óta újra úszást oktat, mellette projekt menedzserként dolgozik eredeti, építész szakmájában. A rendszeres fegyenc kondit, a futást és a TRX-et a munka miatt fel kellett adnia, de így is megoldja a mozgást: hetente háromszor egyszerűen hazafut a munkából. Zsuzsa a mozgás mellett az étkezésére is odafigyel, áttért a paleo étrendre, azóta még többet változott a teste. Tavaly októberben lefutotta a Budapest Maratont, valamint egy 345 km-es váltófutást csinált végig kollégáival augusztusban a Tátrában. 250 csapatból az 58. helyen végeztek, amiből Zsuzsa 38 km-rel vette ki a részét. 

 (leadfotó: Hrotkó Bálint)Címkék: anya fitt család gyerekek munka


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás