Nem, nem élvezel te sem minden pillanatot

2017-12-04

Sétáltok a parkban, az édes kis totyogósod melletted, és a szembejövőknek már a mosolyából tudod, mit fognak mondani: "élvezz ki minden pillanatot, olyan hamar elmúlik!". És te élvezed is, megbecsülöd ezeket a perceket. De nem mindet.

Mert mi a helyzet azokkal a pillanatokkal, amik igazán nehezek? Amikor a gyerek egész reggel hisztizik, és te kínodban magadra csukod a hálószoba ajtaját, és csokit eszel, amíg egy kicsit magadhoz térsz. Amikor a boltban a lányod kergetőzik a barátnőjével, és végül magukra borítják a bevásárlókocsit, minden gurul mindenfelé, a lányok pedig visítoznak ijedtségtől. Amikor terhes vagy a másodikkal, és az első egy perc nyugtot sem hagy, és már azt kérdezed, miért nem tudja egy kicsit saját magát ellátni.

Ilyenkor mit kellene tenned? Tényleg lehet elvárás, hogy élvezd ezt is?

Amikor egyébként is állandóan úgy érzed, hogy kudarcot vallottál anyaként. Amikor azt érzed, hogy nem tudod eléggé kimutatni nekik, hogy szereted őket. Amikor dühös vagy magadra, amiért elveszítetted a türelmed. Akkor még azért is ostorozd magad, hogy nem élvezed ezeket a pillanatokat?

Attól még, hogy ezekben a pillanatokban eleged van, hogy nem vágysz másra, csak egy nyugodt estére, attól még, hidd el, kiélvezed eléggé. Megbecsülöd, és tudod, hogy gyorsan elmúlik, és kihozod belőle a maximumot. Nem vagy köteles ezekre a pillanatokra úgy tekinteni, mintha te lennél a hibás, ha nem élvezed.

Mert az anyaság nehéz. És ha rövid is az az időszak, amikor édes totyogós a gyerek, és tudod, hogy ez nem jön vissza, akkor se legyen lelkifurdalásod, amiért nem élvezed minden pillanatát. Engedd el, és ezzel legalább eggyel kevesebb terhet raksz magadra, amit szerinted "meg kellene csinálnod, hogy jó anya légy".

Szóval, ahelyett, hogy mindenáron megpróbálnád élvezni, inkább csak légy jelen ezekben a pillanatokban, éld meg őket igazán. Mert az azt jelenti, hogy bátor vagy. Azt jelenti, hogy szembeszállsz a nehézségekkel, és csak a jó dolgokra koncentrálsz.

Forrás: ScaryMommyCímkék: anyaság totyogós


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás