Készen állsz? Szuperintenzív HIIT gyakorlat, ami bárhol végezhető

2017-09-12

A kutatások szerint a 2017-es fitnesz trendekben a HIIT az élen áll. De mi is ez pontosan, és miért imádják annyian?

Sportkártya
hirdetés

A HIIT, magyarul magas intenzitású szakaszos edzés egy olyan technika, amelyben mindent kiadsz magadból, nagy erőfeszítést teszel az intenzív gyakorlatok elvégzése során, melyeket rövid, sokszor aktív regenerációs szakaszok követnek. Célja, hogy a szívverésed gyors ütemben tartsa, és ezzel rövidebb idő alatt több zsírt tudj elégetni.

Lássuk néhány előnyét a HIIT gyakorlatoknak.

1. Gyorsítja az emésztést

A nagy intenzitású gyakorlatok felgyorsítják az emésztésed, és a HIIT előnye, hogy úgy hat a szervezetre, hogy a gyakorlatok elvégzése után még 48 órán át spannolja az emésztést.

2. Gyors és kényelmes

Nem kell lemenned az edzőterembe és nem kell tervezgetned, hogy mikor fog beférni a napirendbe az edzés. A HIIT gyakorlatok bárhol végezhetők, és mindössze 30 percre van szükséged - ennyit rá rudsz szánni, nem igaz?

3. Nincs szükség eszközökre

Súlyzó sem kell, hogy legyen nálad, a HIIT gyakorlatok általában a test súlyával operálnak, hiszen a fókusz azon van, hogy felgyorsuljon a szívverésed. A gyakorlatok segítségével építed az izmokat, zsírt égetsz és kalóriát is.

Ismerd tehát meg az alábbi gyakorlatot, végezd 100%-os erőbedobással, 30 mp-es szünetekkel a gyakorlatok között. Végezd el minden másnap, bárhol.

50 felülés

Feküdj a hátadra, hajlítsd be a térded, a talpad legyen a földön. Feszítsd meg a hasizmod, és emeld fel a fejed és a hátad, amíg teljesen fel nem ülsz, tested legyen merőleges a földre. Ismét hasizomból lassan ereszkedj vissza a földre. Ismételd meg.

40 ugró guggolás

Állj terpeszbe, lábak csípőszélességben. Karok a tested mellett. Hajlítsd be a térded (maradjon a lábfej vonalában), a feneked ereszd hátrafelé negyed guggolásba. Ugorj egy kicsit, és érkezz vissza a guggolásba. Ismételd meg.

30 fekvőtámasz

Helyezkedj plank pozícióba, kezek a földön közvetlenül a váll alatt, lábak csípőszélességben. Tartsd a könyököd a tested mellett és a tested egyenes vonalban, ereszd lejjebb a tested, amíg majdnem eléri a földet. Térj vissza a kiinduló pozícióba. Ismételd meg.

20 terpeszbe ugrás

Állj terpeszbe, lábak csípőszélességben. Karok a tested mellett. Ugorj fel, és egyszerre vidd a jobb lábad előlre, a bal lábad hátra. Landolj úgy, hogy a jobb térded hajlítsd be, a térd a lábujjak fölött legyen, a bal térded is hajlítsd be, úgy, hogy egy vonalban legyen a csípőddel. Ugorj fel, és cseréld meg a lábakat. Ismételd meg.

10 tricepsz erősítés

Ereszkedj négykézlábra úgy, hogy a plafon felé fordulj. A térdeid legyenek 90 fokban behajlítva, a kézfejek pontosan a váll alatt, előre mutassanak. A hátad legyen teljesen egyenes, párhuzamos a talajjal. Hajlítsd be a könyököd, hogy a feneked olyan közel kerüljön a földhöz, amennyire csak tudod. Emelkedj vissza. Ismételd.

30 mp négyütemű fekvőtámasz

Kezdj álló pozícióban. Tedd le a kezed a földre, lábakat nyújtsd ki hátrafelé, tehát érkezz fekvőtámasz pozícióba. Ugorj vissza a lábaiddal a kezeidhez, majd állj fel ugrással, kezeid nyújtsd ki a plafon felé. Ismételd meg azonnal, ahogy visszalandolsz a földre.

Forrás: dailyburn.comCímkék: edzés izom kardio gyakorlat hiit


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás