Jógával kilábalni a legsötétebb mélységből

2017-11-21

Szerző: Gyalog-Szőke Zsófi

Gondoltad volna, hogy hány népszerű jógaoktató érkezett az élete mélypontjáról erre a pályára? Az út, amit megtettek, igazi bizonyítéka a jóga erejének.

Sportkártya
hirdetés

Laruga Glaser
https://www.instagram.com/larugayoga/


Forrás: YouTube – The Impossible video

Egész biztos, hogy minden Ashtanga rajongó látta már Laruga “The impossible” c. videóját (https://www.youtube.com/watch?v=SZCxKjgReQ4), ami nem véletlenül kapta a lehetetlen nevet. Ugyanakkor Laruga pont azt mutatja meg nekünk, hogy nincs lehetetlen. Az a könnyedség és elegancia, ahogy a haladó ászanák során keresztüláramlik, nem csak komoly fizikai, hanem mentális erőt is jelent. Egy interjúban vallott arról, hogy bántalmazott gyerek volt, és elsősorban a jóga spirituális útja és a meditáció segítette ennek feldolgozásában.


Faith Hunter
https://www.instagram.com/spirituallyfly/


Forrás: Instagram
Akinek szerencséje volt megtapasztalni Faith személyes jelentét, nem tudja nem érezni azt a gyengédséget és keménységet, ami egyszerre árad belőle. Napi gyakorlásában és tanításában egyaránt fontos szerepe van a meditációnak. Ahogy ő fogalmaz: ez segítette túlélni, amikor huszonéves bátyját egy vérátömlesztés során kapott HIV fertőzés miatt örökre elveszítette. Jógagyakorlása mellett sokat dolgozott önkéntesként AIDS betegekkel, majd maga is elismert oktató lett.


Briohny Smyth
https://www.instagram.com/yogawithbriohny/


Forrás: bryceyoga.com


Az Equinox videójával (https://www.youtube.com/watch?v=loszrEZvS_k) egy csapásra híressé vált jógaoktató tinédzserként szülőhazájában, Thaiföldön népszerű popsztár volt. Az ezzel együtt járó feszített életvitel, a folytonos megfelelési kényszer egyenesen vezetett nála a bulimiához. Saját bevallása szerint is a mai napig küzd a korábban beleivódott testképzavarral és önbizalomhiánnyal, amelyek feldolgozásában a jóga segített neki a legtöbbet. Érdemes hihetetlenül őszinte Instagram oldalát is követni!

Dylan Werner
https://www.instagram.com/dylanwerneryoga/


Forrás: DylanWernerYoga.com

Ha valakit eddig még csak kifacsart alkartámaszban vagy egykezes kézenállásban láttál, akkor az Dylan lesz. Az Instagram oldalát követve nem is gondolná az ember, hogy nem csak az ászanák világában jártas, de komoly hangsúlyt fektet a napi meditációra és szenvedélyesen zenél SHVA nevű kirtan (spirituális zene) együttesében. Amikor a kézenállásról beszél, akkor abban nem egy tökéletesen kivitelezett fotótémát lát, hanem a saját félelme legyőzését, az utat a belső csendhez. Saját traumájáról nem beszél sokat, de tudni lehet, hogy iraki veterán, és a háborúban átélt szörnyűségek feldolgozásában, a belső békéje megtalálásában a jógának kiemelkedő szerepe van.


A korábbi traumák nem múlnak egy nyomtalanul, de abban, hogyan tudunk egy traumából továbblépni, sőt akár fejlődni, a fenti életutak kiváló igazolást adnak – jelen esetben a jóga segítségével.

Gyalog-Szőke Zsófi
https://www.facebook.com/zsofiYOGA/Címkék: jóga inspiráció jógaoktató


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás