Így legyél jó barátnője kisgyerekes anyuka-társaidnak

2018-06-19

Barátnőnek lenni azt jelenti, hogy odafigyelsz a másikra és ápolod a lelkét. Hogyan teheted ezt meg, ha te is anya vagy, és a barátnőid is? Adunk 8 tippet.

1. Ne takaríts nagyon alaposan, mielőtt vendégségbe jönnek

Ha átjönnek hozzád, és látják, hogy nálad is szöszös a kanapé, vagy maszat van a fürdőszoba tükrön, máris kicsit jobban érzik magukat. Nyilván az esetek többségében úgyis ez a helyzet, ne pont az ő érkezésükre próbáld tökéletesre suvickolni a házat.

2. Tegyél róla, hogy a gyerekeid üvöltözzenek a háttérben, mikor telefonon beszéltek

Gondolj rá úgy, mint egy ajándék, amit a barátnőidnek adsz. Ha az övék is üvölt, akkor nem fogják azt érezni, hogy gáz, ha pedig csendben van, akkor magukban elmosolyodnak, milyen jó anyukák ők, hogy akkor is tud viselkedni a gyerekük, amikor anyuci telefonál.

3. Kicsit égesd oda az ételt

Vagy sózd el a szószt, ilyesmi. Azonnal jobb szakácsnak fogják érezni ők is saját magukat.

4. Ne te legyél a legcsinosabb a játszótéren

Még ha kivételesen volt is időd hajat mosni, azt az utolsó kajafoltot már ne próbáld eltüntetni, mielőtt a játszótérre mentek. Ha te teljesen tip-top vagy, a barátnőid nagyon slamposnak fogják érezni magukat melletted.

5. Felejtsd ott a gyereked

Összetalálkozol a boltban az egyik barátnőddel, és nagyon rossz napja van? Tereld oda hozzá a gyerkőcöt, és véletlen "felejtsd ott". Amikor felhív, és te már a kocsibabn veszed fel a telefont, "úristen, elfelejtettem", a barátnődnek azonnal jobb kedve lesz.

6. Bölcsen posztolj Facebook-on

Ne arról ossz meg képet, milyen szépen összepakoltak maguk után a gyerekeid. Tudod, hogy a közösségi média hamis képeivel már így is ego-romboló, ezért posztolj inkább arról, mikor már megint összeszedhetetlen kupit hagytak maguk után.

7. Ne moss olyan sűrűn kocsit

Ha neked jobb autód van, mint a barátnőidnek, legalább ne takarítsd olyan sűrűn. Ha beszállnak, és tele van keksz- és csokimaradékkal, máris jobban érzik magukat.

8. Néha vidd pizsiben az oviba a gyerekeket

Ha neked is kapkodós reggeled van, akkor nagyon jó érzés, mikor meglátod a másik anyukát, hogy a mesefigurás pizsamára vette fel a kardigánt. Néha te is gondolj másokra!

Forrás: ScaryMommyCímkék: anyaság barátnő nők


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás