Hogyan változtatta meg az életem, hogy jóga tanár lettem?

2017-07-07

A jóga mindig különös helyet töltött be az életemben, de éreztem, hogy eljárni az órákra nem elég. Valami többre van szükségem, ezért beiratkoztam a jógaoktatói tanfolyamra. Íme, 7 dolog, amelyben a kurzus megváltoztatott.

Sportkártya
hirdetés

1. Jobban megismertem magam

Azt gondoltam, hogy a tanfolyam lényege az lesz, hogy több jóga pózt megismerek, és megtanulom a jóga történetét. Ez így is történt, de ennél sokkal több mindent fedeztem fel. Az ászanákon keresztül jobban megismertem a saját testem, a kiegyensúlyozatlanságait, a légzésem, az érzelmeim. Megérintett az elmémben egy olyan pontot, amelyen keresztül már egészen máshogy látom magam, és máshogy látom a szülői létet is.

2. Megerősítette a hitet önmagamban

Egy jóga tanfolyam embertpróbáló sorozat, ahol nagy elvárásokat támasztanak a leendő jógikkal szemben, kemény menetrendje van, és fizikailag is megterhelő. A tanfolyam alatt azonban ugyanúgy el kellett látnom az otthoni teendőimet, és a munkában is helyt kellett állnom. Megtanultam viszont, hogy képes vagyok megfelelni az elvárásoknak, meg tudom csinálni. Így már egészen máshogy állok a mindennapi feladatok elé is, hiszen tudom, hogy meg fogok birkózni velük.

3. Már nem félek az ayurvedától

Megismertem a gazdagságát, és bár még mindig nem vagyok szakértő, de már nem úgy áll előttem, mint valami, ami számomra túl nehéz. Megtanultam lefordítani a saját nyelvemre anélkül, hogy túlságosan elbagatellizálnám a tudományt. Most már tanulgatom, hogyan építsem be a mindennapjaimba, és egyre mélyebbre merülök benne.

4. Már nem zavar, hogy nincs klasszikus jóga-testem

Még híztam is a képzés alatt. Nem volt időm a kardió edzésekre és erősíteni sem tudtam eljárni, amikre pedig szüksége van a testemnek. Kizárólag jógáztam. Ez pedig nem elég a súlyom karbantartásához. De nem szeretnék azért súlyt veszíteni, hogy jobb jóga testem legyen - csak egészséges szeretnék lenni. A jógik igazából mindenféle méretben jógik, és mint az élet minden más területe, folyamatos mozgásban vannak.

5. Már tudom, mit jelent az utat élvezni

Ha a kultúrád történelmét szeretnéd tanulmányozni, azzal évtizedekig foglalkozhatnál, és még akkor is lenne mit tanulnod. Ugyanez a helyzet saját magaddal. Nincs végállomás, önmagad megismerése és fejlesztése, a karaktered formálása egy soha véget nem érő folyamat! Gyakorolni kell a jógát, és rajta keresztül folyamatosan egyre mélyebbre merülni saját magadban. Nem célállomás van, hanem maga az út.

6. A jóga több, mint egyéni gyakorlat

A legtöbb ember valamilyen saját magára vonatkoztatott céllal jön el jógára. Fogyni szeretne, stressztől megszabadulni, hajlékonyabbá, erősebbé válni. A jóga azonban segít a mindfulness, a pillanatban levés állapotának eléréséhez, amelynek segítségével fejlődnek az emberi kapcsolatok. Jobban megérted a körülötted lévő embereket, mélyebb kapcsolatot tudsz velük kialakítani.

7. Feljogosított, hogy megosszam, amit megtanultam

A jóga mindenkinek való, de nagyon sok jógaórán nem figyelnek arra, hogy ezt a sokféleséget valóban megfelelően kezeljék. A jógaoktatás során én azt tartom fontosnak, hogy mindenkinek személyre szabottan adjam át mindazt, amit megtanultam, hogy akik hozzám járnak, a lehető legtöbbet tudják profitálni, és teljes élményt kapjanak.Forrás: mindbodygreen.comCímkék: jóga jógaoktató mindfulness


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás