Hogyan iktasd be a futást a mindennapjaidba?

2017-11-27

Szerző: Baráth Krisztina

A mai modern anyuka excel táblázattal a fejében tervezi meg családja napjait.  Így vagy ezzel te is ugye? Nem könnyű munka mellett a gyerekekről gondoskodni, összehangolni a bölcsit/ovit/sulit és a hozzátartozó különórákat. A lényeg, hogy mindenki mindig időben ott legyen, ahol lennie kell.

Sportkártya
hirdetés

És mi a helyzet veled? Neked belefér a sport a napjaidba?

Mutatom az én tippjeimet:

- Fuss hajnalban! Ha biztosan tudod, hogy a gyerekek nem kelnek fel reggel 6 előtt, és te is kapható vagy rá, kezdd futással a napot.  Egy napfelkelte, a még alvó város vagy a tény, hogy már túl vagy az edzésen, egész nap pozitívan hat rád.

- Fuss munka előtt! Ha már leadtad a gyerekeket valamelyik intézményben és a munkahelyedhez közel laksz és nem a reggeli órákban kezded a munkád, bele tudsz még préselni a reggelbe egy bő fél órát. Gyerünk, csináld!

- Fuss munkába! Ha van rá lehetőséged, miért ne? Ez az egyik legkézenfekvőbb megoldás. Tudod milyen jó érzés úgy érkezni a munkahelyre, hogy már futottál? Olyan, mintha edzésre indulnál és nem is dolgozni mennél. Persze ez is megfelelő szervezést igényel, de hidd el, megéri!

- Fuss ebédszünetben! Ha nem csak szűk negyed órád van az ebédre, érdemes ezt az időrést is kihasználni. Ebéd előtt jól esik egy kis mozgás.

- Fuss a gyereked edzése, külön foglalkozása alatt! A másik legszuperebb dolog. Nem csak a gyereked sportol, hanem te is. Tudjátok motiválni egymást. Ha épp nincs kedve edzésre menni, látni fogja, hogy te is milyen elszánt vagy.

- Fuss este! Ha jó fej férjed és családod van, biztos elenged egy fél órára vacsora előtt/után.

- Fuss lefekvés előtt! Na, ez a legnehezebb. Amikor a család nyugovóra tér, már mindenki az ágyban, akkor kell egy óriási levegővétel, hogy elindulj. Én úgy csinálom, hogy egyáltalán nem is gondolkodok rajta. Ha elkezdenék agyalni, egyből jönnének a negatív gondolatok: hideg van, este van, félek, nincs kedvem, fáradt vagyok. Így csak automatikusan gyorsan magamra kapom az időjárásnak megfelelő ruhát és robogok kifelé. Ha egyszer átlendülsz ezen a ponton, később is menni fog. Este a legbékésebb minden.  Nyugodt a város, mégis minden ki van világítva. Fontos: csak bejáratott útvonalakon fuss este, amiről tudod, hogy biztonságos és megfelelő a közvilágítás.

- Fuss hétvégén! A hétvégék általában lazábbak, jobban lehet tervezni. Ha nincs külső segítséged, a gyerekek alvásideje szintén remek lehetőség kihasználni a szabadidőd.

Egy tanács még a végére: ne hezitálj! Ha egyszer eldöntötted, menni fog!Címkék: futás edzés időbeosztás


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás