Hogyan birkózz meg vele, ha a férjed napokat tölt távol a munkája miatt?

2017-09-05

Ha a férjed a munka miatt sok időt tölt távol az otthontól, az még nehezebbé teszi a te dolgod, és nem csak fizikálisan. Lelkileg is, hiszen az egyetlen ember, akivel "felnőtt dolgokról" tudsz otthon beszélgetni, nincs ott, helyette kizárólag a gyerekekkel maradsz, és csak gyerek témákról beszélgethetsz.

Különösen akkor jelent ez sokkoló változást, ha nem volt mindig így. Ha ez egy új helyzet, hogy a munkája megkívánja, hogy a férjed napokra elutazzon. Ilyenkor jössz rá, hogy mennyire számítasz rá a mindennapi feladatokban. Hogy hazafelé ugorjon be a boltba, és vegye meg azt az egy dolgot, amit te elfelejtettél, hogy ne kelljen visszamenned. Hogy néha legyen valaki más, aki felkel az éjszaka közepén, amikor rosszat álmodik a gyerek. Hogy legyen valaki, akinek el lehet mondani, hogy milyen varázslatos, ijesztő, hihetetlen érzés, hogy szülők vagytok.

Íme, néhány tipp, hogy könnyebben megbirkózz ezzel a helyzettel:

1. Próbálj uralkodni az irigységen, amit a szabad ideje okoz

Persze, persze, dolgozik. De MÉGIS. Igazából menő vacsorákra megy izgalmas városokban, hotelben alszik, zavartalanul egész éjjel, és igazából elég jól érzi magát. Neked már az is vakációnak tűnik, ha néhány órára egyedül ülhetnél egy repülőn - nem beszélve a célállomáson töltött időről. Miközben te iszonyatosan fáradt vagy, a második vacsorát készíted, mert az első mégse volt finom, nehéz azt hallgatni, hogy "nehéz nap volt, most vacsoráztunk, épp megyünk át koktélozni az ügyféllel". Szegény férj!

2. Vacsora? Milyen vacsora?

Az előbb emlegetett vacsora persze sokszor luxus, inkább mondjuk popcornt esztek. Vagy rendeltek. Időnként a reggelit eszitek vacsorára. Nem az asztalnál ültök, hanem a tévé előtt. A nappaliban, ami úgy néz ki, mint egy kollégiumi fiúszoba.

3. Próbálj nem megenni és meginni mindent, és ne maradj fent tovább

Amikor a gyerekek elalszanak, akkor indul be igazán a buli. Az a buli, ami azt jelenti, hogy nem alszol olyan jól, amikor a férjed nincs otthon, ezért halogatod az egészet, inkább még egyszer átpörgeted a Facebook-ot, az Instagramot, és töltesz még egy pohár bort. Ne tedd. Ez nagyon vissza fog ütni reggel.

4. Tegyél meg mindent, hogy ne félj

Ha végre rávetted magad, hogy lefeküdj, akkor jön a nem jól alvós rész, amit részben az okoz, hogy félsz. Mi van, ha valaki bemászik az ablakon? Mi ez a zaj? Szereltess fel mozgásérzékelős lámpát, vegyetek egy nagy kutyát, tanulj egy kis önvédelmet: tegyél a félelem ellen, mert annak mantrázása, hogy nincs kint betörő, nem lesz elég.

5. Ne legyél szupernő

Nem tudsz mindent megcsinálni egyedül. Fizikailag sem. Lelkileg sem. Nem lehetsz te mindenki mindenkinek. Lazíts egy kicsit. Amíg mindenki evett és senki nem meztelen, addig jó vagy.

6. Emlékezz rá, hogy a gyerekeket nem érdekli, ami téged

Nem érdekli őket, ha nem fürödtek három napja, ha ugyanazt a ruhát kell felvenni, amit tegnap, vagy ha nem ragyog az előszobában a padlólap.

7. Rutin

Ne legyél spontán ezekben az időszakokban. A gyerekek szeretik a rutint, ha nem változtatod meg, akkor nyugodtabbak lesznek, amitől te pedig boldogabb, a dolgok őedig simábban haladnak.

8. Kávé. Sok-sok kávé

Főleg a "még egyszer a Facebook, mi ez a zaj odakint" események után.

9. Az internet csodája

Rengeteg olyan csevegős app van már, ahol hanggal-képpel tudtok beszélgetni, használd! Hívd fel, amikor este a konyhában pakolsz el, ő pedig már a szállodában van, és csevegjetek hosszan. Látod az arcát, hallod a hangját: már-már elhiszed, hogy van még egy felnőtt a közeledben.

10. Amikor hazajön, emlékeztesd magad, hogy ő is ott lakik

Észre sem veszed, és nagyon belejössz abba, hogy te vagy az egyetlen, aki rutinokat alakít ki, te vagy az egyetlen felnőtt, tehát te mondod meg, mikor mit csinálunk. Aztán hazajön a férjed, és elkezdesz neki olyanokat mondani, hogy ezt nem így szoktuk csinálni, vagy dühös leszel, amiért ő máshogy neveli a gyereket, te azt nem szoktad megengedni. Ha egész héten ezzel az egyedüliséggel kellett szembenézned, akkor nehéz a végén elengedni a dolgot.

Szóval, ha a férjed sokat van távol a munka miatt, az nem kellemes. Sőt, nagyon magányos tud lenni. De meg tudod csinálni, és még az is lehet, hogy tanulsz valamit magadról.

Forrás: ScaryMommyCímkék: munka utazás férj


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás