FREE SPORT PARKS - ingyenes szabadtéri sportlehetőségek Budapesten

2018-04-27

Szerző: Baráth Krisztina

A térkép, ami segít eligazodni, hol és mit tudsz szabadtéren ingyen sportolni Budapesten és országszerte.

Hétvégén vidékre utazol, és nem szívesen hagynád ki a már jól megszokott szabadtéri erősítő edzésed? Egy másik kerületben van dolgod, és helyben letudnád a futóedzésed egy rekortán pályán? Haverokkal csapnátok egy jó kis ping-pong partit? De rúghatjátok akár a jó öreg bőrlabdát is vagy a kosárpályára is szervezhetsz csapatot. És hogy mindezekre hol van lehetőség?

Jó, ha tudod, ezeket a tevékenységeket - egészen pontosan 17 különböző sportot űzhetsz teljesen ingyen Magyarországon szabadtéri parkokban. Hogy ne kelljen sokat bíbelődnöd a kereséssel, itt egy új lehetőség arra, hogy a Free Sport Parks térkép alapján pillanatok alatt megtaláld a hozzád legközelebb eső ingyenes sport parkot.

Az ötlet és a megvalósítás Fehér Paszkál amatőr hegyikerékpáros, természetbarát nevéhez fűződik. A youtube-on Pascal Ride néven találod. Hetente új videóval kápráztatja el közönségét különböző témákról, mint kerékpár alkatrészek, kerékpáros és kirándulóhelyek, sport, természet és utazás.

A térkép használata nagyon egyszerű. 3 lépésben a telefonod képernyőjére tudod applikálni. Ha megnyitod, máris böngészhetsz a számos lehetőség közül.

1. Másold be a térkép linkjét:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1oz__Gqoe_wsUmQPQNOLfx0inmzw&ll=47.52891199322668%2C19.076322332951577&z=8 (IOS, Android, Windows phone platformon is elérhető)
2. Nyisd meg a böngészőben
3. Add hozzá az oldalt a kezdőképernyődhözÚtmutató a használathoz:
https://www.youtube.com/channel/UCB4I5gWgyqesI9UevOI_2JQ

Ezután máris keresheted a számodra szimpatikus várost, parkot, ahol a kedvenc tevékenységedet űzheted. A térkép nem csak Budapestet fedi le, országszerte is képet kapsz a szabadtéri parkokról.

Az alábbi sportokat találod meg a térképen: kosárlabda, streetball, foci, lábtenisz, ping-pong, tenisz, skatepark, tollaslabda, röplabda, teqball, petanque, frizbi golf, futás, fitneszpark, street workout park, fitneszpark (ahol legalább egy olyan eszköz is van, amin húzódzkodni is lehet), parkour park.A sportok mind különböző színnel vannak feltüntetve, ezzel is könnyebbé téve az eligazodást. Egy adott helyszín többnyire fényképpel is illusztrált és minden közösségi média felületen elérhető:

YouTube: https://bit.ly/YouTube-FreeSportParks
Facebook: https://bit.ly/Facebook-FreeSportParks
Instagram: https://bit.ly/Instagram-FreeSportParks
Twitter: https://bit.ly/Twitter-FreeSportParks
Google+: https://bit.ly/GPlus-FreeSportParks

Figyelem: a térkép folyamatosan feltöltés alatt van. Előfordulhat, hogy a már általad ismert és kipróbált helyszíneket nem találod! Én is így jártam. Első keresésre a kedvenc parkjaimat próbáltam felkutatni, sajnos még sikertelenül. Legyünk türelemmel, hiszen a térkép és a kezdeményezés remek ötlet. Bízom abban, hogy hamarosan az ország összes ingyenes szabadtéri parkja megtalálható lesz és remélhetőleg olyan népszerűségnek örvend majd, akár egy parkolást segítő vagy traffipax jelző alkalmazás.Címkék: sport free sport park ingyenes


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás