Fogyni szeretnél? Fókuszálj a következetességre

2017-08-29

Azt már biztos hallottad, hogy a súlyvesztés titka a lassúság: akkor fogsz lefogyni, és a vágyott súlyon maradni, ha lassan, kis lépésekben kezded leadni a súlyt. Egy új kutatás is ezt erősíti meg, és kiegészíti azzal, hogy a következetesség és az egyenletes haladás a legfontosabb.

183 embert vizsgáltak 24 hónapon keresztül, akik túlsúlyosak voltak és fogyni szerettek volna. Azt találták, hogy azoknak, akiknek az első hetekben a legtöbbet ingadozott a súlyuk, ők jöttek ki a legrosszabbul a diétából.

Ezzel szemben azok, akik kezdettől fogva egy következetes diétát és edzésprogramot követtek, sokkal jobb ereményeket értek el.

Azt javasolják ezért, hogy aki fogyni szeretne, az igyekezzen minden nap ugyanannyit enni, ne legyen eltérés. Ebben sokat segít, ha előre eltervezik a hetet, maguk állítják össze az ételt, tehát nem étteremben esznek, hiszen ezzel csökkentik annak a lehetőségét, hogy impulzív döntéseket hozzanak azzal kapcsolatban, hogy mit esznek.

Ha egy egészséges és következetes étrendet alakítasz ki magadnak, akkor jobb eséllyel tudsz fogyni, és meg is tartani az eredményt.

Lassan járj, tovább érsz! :)

Forrás: mindbodygreenCímkék: diéta étrend táplálkozás fogyókúra


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás