Fekete fogkrémmel a fehér mosolyért!

2017-10-26

Szerző: Kovács Móni

Hogy mi!? Fekete fogkrém? Hát az meg milyen?

A fogápolási szakértők éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy innovatív, új és hatékony megoldásokat találjanak a mai kor fogászati problémáira. Talán nem olyan meglepő, hogy napjainkban a fogainkat illetően a funkcionalitás mellett az esztétikum is egyre erősödő szerepet tölt be. Nőként és anyaként fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre és persze a megjelenésünkre is. Nézzük hát, milyen újdonságokkal varázsolhatjuk szebbé a mosolyunkat – mert a szájápolásban is mindig van új a nap alatt!

1. Új fogkefe-típusok

A legalapvetőbb és egyben legegyszerűbbnek tűnő művelet a fogmosás. Arra már biztosan eddig is odafigyeltél, hogy megfelelő fogkefét használj, de azt tudtad, hogy a modern fogmosás már többféle fogkefét is megkülönböztet? Létezik fogköztisztító kefe, egycsomós kefe és persze a jól ismert hagyományos fogkefe.

És hogy mi a szerepe ezeknek a fogkeféknek?

Lássuk egyesével:
• A megfelelően kiválasztott fogkefe sűrű csomózású, ultrafinom, mégis rugalmas szálakat tartalmaz, amelyek biztosítják az egyenletes és gyengéd tisztítást szárazon és nedvesen egyaránt. A kis kefefej mindenhova elér a szájüregben és gyengéden tisztítja az ínyszélt akár még a gyerekek szájában is.
• A fogköztisztító kefék rendszeres és megfelelő használata ellensúlyozza a fogkefék legnagyobb hibáját, hogy nem képesek eltávolítani a fogak között felgyülemlő plakkot.
• Az egycsomós kefe finoman tisztítja az ínyszélt és rágófogak hátsó felszínét. A CS 1006 egycsomós kefe komplett plakk eltávolítást és tökéletes szájhigiéniát biztosít – nem okoz sérülést és használatát könnyű megtanulni.

A fenti fogkeféket mind-mind megtalálhatod a svájci CURAPROX weboldalán. Választhatsz például ultrasoft fogkefét fogköztisztító kefével, de akkor se aggódj, ha fogszabályzót kell viselned, mert számodra is van néhány ajánlatuk.

2. Innovatív szájöblítők – új hatóanyagok

Az alapos fogmosást követően jó, ha van otthon szájöblögetőnk, szájvizünk is, hiszen azon túl, hogy kellemes leheletet biztosít, megakadályozza a fogakon megtelepedő baktériumok elszaporodását és fluoridtartalma véd a fogszuvasodás ellen. Fogínygyulladás esetén kifejezetten sokat segít a használata. A Curasept ADS® szájöblögetőinek klórhexidin (CHX) hatóanyaga segít megakadályozni a bakteriális plakk kialakulását és felhalmozódását, míg a szabadalmaztatott ADS® (Anti-Discoloration System) rendszer jelentősen csökkenti a klórhexidin által okozott elszíneződés és ízérzékelési zavar előfordulásának kockázatát. Többféle változata van a szájöblögetőknek, de leginkább kúraszerűen ajánlott használni, nem napi rendszerességgel.

3. Klasszikus fogselyem

A fogselyem Magyarországon talán kevéssé elterjedt. Kicsit ódzkodunk a használatától, pedig ha megtanuljuk a megfelelő technikát, akkor hamar rájövünk, hogy egyáltalán nem nehéz. Íme egy videó a helyes csomókészítésről és a megfelelő mozdulatokról.

4. Fekete fogkrém

A megfelelő fogkrém kiválasztásának érdemes többször is nekirugaszkodni. Ahány ember, annyiféle igény. Van, aki kifejezetten érzékeny fogakkal rendelkezik és van olyan, aki ragyogóbb mosolyt szeretne. A CURAPROX számukra is kínál egy innovatív megoldást. Aktív szenet és nátrium-fluoridot tartalmazó készítményük anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot, ráadásul semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz. Magába szívja az elszíneződést okozó részecskéket, és finoman eltünteti azokat. Különösen a tea, kávé, nikotin és vörösbor hagy nyomot a mosolyunkon.Láthatod tehát, hogy viszonylag kevés energiaráfordítással rengeteget tehetünk fogaink megőrzéséért és szervezetünk egészséges működéséért! Mutassunk példát gyermekeinknek a fogápolás terén is, hiszen tudjuk: a jó példa ragadós.Címkék: szájápolás fogmosás curaprox fogkefe


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás