Ezért tanít hálára a jóga

2018-06-19

Erőteljesen jellemző ránk, hogy csak a bosszúságot látjuk mindenben, és elfelejtünk hálásak lenni. Pedig észrevenni, hogy miért lehetünk hálásak és meg is élni az érzést mentálisan és fizikálisan is jó hatással van ránk. Szánj rá pár percet, és olvasd el, miért.

1. Erősíti a kapcsolataid

Az nyilvánvaló, hogy a másiknak jó érzés, ha elismered őt és kifejezésre juttatod, hogy miért vagy hálás vele kapcsolatban és neki. De neked is jót tesz! Azzal, hogy verbalizálod, megfogalmazod neki és ezáltal magadnak is, hogy mi mindenért vagy hálás, sokkal szorosabbnak fogod érezni a kettőtök kapcsolatát, sokkal erősebb lesz az az érzés, hogy közel álltok egymáshoz.

A hála táplálja az elismerést, ami pedig jó érzéseket szül egy kapcsolaton belül is.

2. Őszintébbé és nyíltabbá teszi a kapcsolataid

Egy kutatásban arra jutottak, hogy azokban a kapcsolatokban, ahol a hálát kifejezésre juttatják, a felek könnyebben előhozzák a kényesebb kérdéseket is, tehát könnyebben őszinték.

Mivel mindkét fél biztonságban: szeretve és elismerve érzi magát a kapcsolatban, könnyebben megfogalmazzák a nehezebb témákkal kapcsolatos érzéseiket is. Ugyanakkor nyitottabbak a visszajelzésre, az esetleges kritikára is, és könnyebben képesek a változásra, ami a kapcsolatokban - legyen az baráti vagy párkapcsolat hosszú távon nagyon fontos.

3. Boldogabbá tesz

Nem csak az adott pillanatban, de hosszú távon is. Ha hagyod, hogy eltöltsön a hála érzése, ez fogja meghatározni az alaphangulatod és a mindennapjaid.

Ha szánsz időt arra, hogy megállj, és végiggondolod, mi mindenért lehetsz hálás, az boldogsággal tölt el, és ezt hosszú távon érezni fogod.

4. Elűzi a fizikai fájdalmaid

Nagyon sok fizikai tünet lelki eredetű, vagy egyszerűen a stressz okozza. Ha a hálára figyelsz, és ezáltal boldogabbak a mindennapjaid, akkor csökken a stressz szinted, és rengeteg fizikai fájdalomtól is megszabadulhatsz.

Nyilván nem azt mondjuk, hogy a hála gyógyír a betegségekre, inkább azt, hogy a lelked és a tested sokkal szorosabb összhangban van, mint azt a legtöbben gondolják, és ezáltal hatnak is egymásra.

5. Ez teszi az embert

Hálásnak lenni és ezt kifejezni anélkül, hogy direkt hasznot remélnénk ettől - ez egy ritka érzés és cselekvési képesség a természetben. Mi, emberek képesek vagyunk rá. Gyakorojuk akkor!

Forrás: doyouyoga.comCímkék: jóga sport lelki


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás