Eközben apa

Reggelek két oldalról

2017-01-12

Szerző: fittanya.hu

Persze, akadnak elvétve kivételek, de ha igazán őszinték vagyunk, akkor beláthatjuk, hogy a férfiak nem jelentenek túl nagy segítséget a reggeleinkben. A munka nagy részét mi végezzük, legyen szó a saját reggelinkről, a kávéról, a gyerek tízóraijáról vagy frizurájáról. Miközben mi azon agyalunk, vajon van-e elég ruha a gyereken, a férfinak a legnagyobb reggeli fejtörést az okozza, hogy wc-zés előtt vagy után igya-e meg a kávéját. Még egyszer hangsúlyozzuk: akinek nem inge, semmiképp ne vegye magára!

06:01 - Anya kétségbeesetten nyomja ki az ébresztőt, mielőtt az jelezne, nehogy a gyerek is felébredjen rá. 

Apa felébred, mert elfeküdte a bal oldalát. Amikor látja, hogy anya már az ágy szélén ül, békés mosollyal az arcán visszaalszik.

 

 

06:22 - Anya elkészült mindkét gyerek tízóraijával, a teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicsben sonka, tojás és egy kis avokádó van, a nagyobbiknak koktélparadicsomot tett mellé félbevágva, a kicsinek kimagozott szőlőt, mert azt szereti. Bekapcsolja a kávéfőzőt, miközben vasalni kezdi a blúzát.

Apa felébred, mert az alsógatyája becsípte a bal heréjét.

 

 

06:39 - Anya kivasalta a blúzát, megette a korpás kiflijét és a mozzarelláját ruccolával, megitta a kávéját, zuhanyozni indul.

Apa félálomban morog a szomszédra, aki - szerinte - elképesztő zajjal húzza ki a kukáját a kapu elé. 

 

 

06:43 - Anya a zuhany alatt végiggondolja a napját, a narancsbőrtelenítő masszírozóval átdörzsöli a combját és a fenekét.

Apa kétségbeesetten pattan ki az ágyból, mert - a zajos szomszédnak köszönhetően - eszébe jutott, hogy este nem vitte ki a kukát.

 

 

06:55 - Anya frissen zuhanyozva, felöltözve és illatozva, kedves puszival és simogatással felébreszti a gyerekeket. 

Apa alsógatyában, kabátban és bakancsban rohan be az udvarról, levetkőzik és az ágyba bújik, majd három tizedmásodperc alatt mély álomba merül, mintha csak fordult volna egyet.

 

 

07.00 - Anya elkészíti a gyerekek reggelijét, ellenőrzi a táskájukat, hogy mindent bepakoltak-e. 

Apa egyik kezével a fenekét vakarva, másikkal az arcát dörzsölve bevonul a fürdőszobába. Magára zárja az ajtót, miközben egy ordas nagyot fingik és hangosan röhög magán.

 

 

07.15 - Anya megcsinálja a gyerekek haját, ellenőrzi a kinti hőmérsékletet, és szükség esetén plusz rétegnyi ruhát készít elő a kicsiknek.

Apa bajnokoknak kijáró üdvrivalgás kíséretében örvendezik emésztése reggeli eredményének, bekéri a telefonját a fürdőszobába, hogy lefotózhassa a végeredményt. 

 

 

07.20 - Anya felöltözve, indulásra készen áll az előszobában, várja, hogy a gyerekek is elkészüljenek.

Apa felöltözve, indulásra készen áll az előszobában, és megjegyzi, hogy nem érti, anya miért kel olyan korán, ha végül mindig egyszerre indulnak el otthonról. Címkék: anya család apa reggel családi élet


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás