Csodaszer, ami kívül-belül fitten tart

A fantasztikus kendermagolaj

2016-10-01

Szerző: Nádasdi Krisztina

Hiába teszünk meg mindent az edzőteremben, biciklin, jógaszőnyegen testünk fitten tartásáért, arcizmokra és bőrre gyúrni sajnos nem tudunk. A ráncosodás elkerülhetetlen velejárója az életnek, megállítani szinte sehogy - vagy csak drasztikus szépészeti beavatkozásokkal - nem lehet, lelassítani viszont igen. Nádasdi Kriszti vegán kozmetikus szakértő írásából azt is megtudhatod, melyik az a természetes csodaszer, amelyik segíti bőröd és szervezeted formában tartását is.

 

Ha álmunkból felébresztenek is tudjuk, hogy izmaink fejlődéséhez és testünk egészségéhez fontos a megfelelő mennyiségő fehérje- és vízbevitel. Nem véletlen ennek az íratlan szabálynak az unalomig ismétlése, hiszen a víz és a fehérje is nagy hatással van például a bőrünkre, ami a legnagyobb, legkiterjedtebb szervünk és általa azonnal kapcsolatot teremtünk a külvilággal. Meglátszik rajta a mentális állapotunk, az életkorunk és az, hogy hogyan élünk, hogyan táplálkozunk.

Ezért nem mindegy, hogy mit és mennyit veszünk magunkhoz folyadékból és fehérjékből. A fehérjék mítosza körül lassan lehull a fátyol, egyre inkább háttérbe szorulnak az állati eredetű fehérje készítmények és virágkorukat élik a növényi alapú táplálékkiegészítők, kozmetikumok. Vegán bőrápolással foglalkozó szakemberként elsősorban a Kendermag  fehérje port vagy a kendermagolajat részesítem előnyben.

Mi az a kendermagolaj?

A cannabis sativa növény terméséből nyert olaj, amely omega-3 és omega-6  esszenciális zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben, ami kiváló tápanyagforrás a bőr számára is, és segíti a bőrsejtek egészséges termelődését. Szintén magas gamma-linolénsav tartalmának köszönhetően pedig hatékony gyulladáscsökkentőként működik, ezért hasznos segítség különböző bőrállapotok kezelésében is, mint pld a pikkelysömör vagy az ekcéma. Szintén segít enyhíteni a dermatitist  azáltal, hogy csökkenti a bőr száradását és viszketését. Magas E-vitamin tartalma antioxidánsként védi a bőrsejteket a káros szabad gyököktől, ezzel óvva őket a károsodásoktól.

Mindig javaslom a vendégemnek, hogy építsék be a táplálkozásukba is a kendermagolajat , ezzel erősítve a szervezetüket, és a bőrüket is. Kiváló kísérője salátáknak, különböző zöldséges ételeknek. A reggeli zöld turmixba is kerülhet belőle egy kis kanállal. 

 


Omega-3, omega-6 zsírsavakban és E-vitaminban gazdag

A kendermagolaj külsőleg alkalmazható önmagában is, például éjszakai bőrápolóként illetve más olajokkal keverve szérum esszenciaként. Nagyon lényeges, hogy mint minden olajat, ezt is nedves bőrre vigyük fel a hatékony felszívódás érdekében. Az én esti rituálém a következő: az arcom alapos megtisztítása után rózsavíz permetet fújok a bőrömre,  és arra teszek fel a kendermagolaj alapú szérum esszenciámból néhány cseppet. Reggelre a bőröm bársonyosan sima, puha és ragyogó lesz. Megszűnik az esetleges pirossága és szárazsága is. Aki idegenkedik az olajos készítményektől, az tegye könnyű krém alapba ezt a csodálatos olajat, akkor megmarad az arckrémezés érzése, mégis megkapja a bőr a megfelelő ápolást.

Azonban mint minden tápanyag – köztük a fehérjék is – csak megfelelő mennyiségű folyadék bevitel mellett képesek maradéktalanul felszívódni a szervezetünkbe. A tiszta víz fogyasztása nélkülözhetetlen! Amikor megfelelő a folyadékbevitelünk, akkor egészséges színű és fényű a bőrünk, puha és bársonyos a tapintása – életkortól függetlenül. Szinte minden héten megkérdezi tőlem valaki a kozmetikai szalonban, hogy mit tegyen azért, hogy a bőre egészségtől ragyogó, feszes és rugalmas legyen? Mindig ugyanazt válaszolom: amellett, hogy a megfelelő, tisztán növényi alapú kozmetikumokat használod otthon és megfelelő időközönként ellátogatsz a bőrápoló kezelésekre, masszázsra, igyál sok tiszta vizet, táplálkozz nagy részben vagy teljesen növényi alapon és aludj legalább 8 órát. Ez az szép és egészséges bőr alapvető titka.Címkék: kendermagolaj szépségápolás kozmetika vegán bőr arc arcbőr kozmetikum


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás