Azoknak a pároknak, akik az alábbi dolgot együtt csinálják, jobb a szexuális élete

2018-10-17

Amikor már régóta vagy együtt a pároddal, a romantikus hétvége ötlete gyakran jelenti azt, hogy bekuckoltok együtt a kanapéra, és sorozatmaratonoztok.

De közben mi a helyzet azzal az igénnyel, hogy intellektuális programokra járjatok, szellemileg is kielégítő közös tevékenységeket végezzetek? Bizony, meg kell találni az egyensúlyt a kettő között. EEgy új kutatásból kiderült, hogy az utóbbi ráadásul jó hatással van a szexuális életre is.

Azok a párok, mondják a kutatók, akik olyan tevékenységeket végeznek, ami kilép a saját komfortzónájukon, új tapasztalatok szerzésére ad lehetőséget, új dolgok megtanulását segíti elő, bennük több a szexuális vágy, és erőteljesebb a szexuális kielégülés.

A kutatásban több száz párt vizsgáltak, akik három hétig minden este kitöltöttek egy kérdővíet az adott napjukkal kapcsolatban, ami a közös programokat és a szexet illeti. Azt találták, hogy azok a párok, akik aznap egy saját látókörüket bővítő programon vettek részt a partnerük jóvoltából, jobban vágytak a szexre.

Ennek több oka lehet. Az egyik, hogy új dolgok felfedezésekor a pár intenzívebben érzi az intimitást, ez pedig felébreszti a vágyat. A másik pedig, hogy ha a párod valami újat mutat neked, akkor újra és újra tudatosul benned, hogy milyen vonzónak találod, jobban és jobban látod őt.

Nem csak annak van azonban vágy ébresztő hatása, ha a másik neked mutat valami újat. Már az is ilyen hatást válthat ki, ha azt látod, hogy ő maga felfedez saját magának valami ilyet. Látni, hogy fejlődik, hogy gazdagodik a személyisége, izgató.

Bármilyen fáradtak is vagytok, szervezettek olyan közös programokat, ami valami újnak a megismerésére irányul, szellemi program. Csak elindulni nehéz, a hatása viszont jó lesz.

Forrás: mindbodygreenCímkék: párkapcsolat házasság


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás