Az anyuka, aki köszönetet mondott az exe új barátnőjének

2017-07-31

Közösen nevelés: jól csinálod.

Attól az anyukától hangos az internet, aki felhívta a figyelmet: nem szabad helyből utálni a volt férjed új barátnőjét. Sőt, lehet, hogy még hálás is lehetsz neki.

Soha nem könnyű befejezni egy párkapcsolatot, ha már van benne gyerek is. Ha a volt férjednek pedig új társa lesz, az még jobban bonyolítja a helyzetet. Bekapcsolódik a közös gyereketek nevelésébe egy újabb személy, aki teljesen idegen számodra.

Egy anyuka a Facebook-on fakadt ki, és arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad mindennek elmondani az ex-férjed új barátnőjét, csak azért, mert úgy kezeli a gyereked, mintha a sajátja lenne. Nem pont ez a legjobb, ami kialakulhat? A gyerek két otthonban nő fel, így a legjobb, ami történhet vele, ha mindkét otthonban szeretik és törődnek vele.

Ahogy mondja, szeretne egy erős, okos és kedves lányt nevelni. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a kislány ilyen példaképekkel legyen körülvéve. Az ő lányának "mostohaanyja" ápolónőnek tanul, és rendelt a kislány méretében is formaruhát, amiben most már közösen pózolhatnak. A kislány szereti apukája új párját, és ez így van jól.Egy válás után könnyen előfordulhat, hogy a párodnak új kapcsolata lesz, és ha ez tartós, akkor a közös gyereketek életében is fontos szerepet fog betölteni. Egy kicsit természetes anyai érzés, ha ennek először nem örülsz, izgulsz, vajon a gyerek fogja-e szeretni. Aztán azon izgulsz, mi van, ha nagyon fogja szeretni. Mi van, ha elkezdi anyának hívni.

De amint rájössz, hogy a gyerek életében az kizárólag jót jelent, ha van még valaki, aki szereti, aki törődik vele, aki által az apukájánál is jól tudja magát érezni, ez a félelem megszűnik. Amint felismered, hogy ha jóban van a "mostohaanyjával", az csak rád nézve jelent bármilyen "veszélyt" (nem valósat, nyilván), azonnal túl tudsz majd lépni ezen.Ehhez persze kemény munkára van szükség a részedről, ez nem jön könnyen. Sok kommunikáció kell, és még több. De el kell juss arra a pontra, ahol az exed új barátnőjét nem konkurenciának, hanem csapattagnak tekinted. Fontos, hogy megpróbálj befogadóan és nyíltan hozzáállni a helyzethez. És ne feledd, hogy az új barátnő is egy ember, aki megismerkedett valakivel - a volt férjeddel -, ám nem csak egy induló kapcsolattal kell megbirkóznia, hanem azzal is, hogy jóban legyen a gyerekeddel. Hiszen ez neki is fontos, és neked is jó, ha sikerül.

"Köszönöm, hogy megmutatod a gyerekemnek, hogy küzdjön az álmaiért. Hogy megmutatod, hogyan kell keményen dolgozni, ha el akarod érni a céljaid. Igazi példakép vagy és egy szuper bónusz-anyuka, nagyon büszkék vagyunk rád!" - írja az anyuka.

Forrás: ScaryMommyCímkék: anyaság nevelés lelki


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás