Anya nyaralni készül

Beengednek az országba fehér ruha nélkül?

2017-06-15

Szerző: Kőváry Anett

Figyelem, írásunk nyomokban iróniát tartalmaz. Elolvasása nem alkalmas a nyugalom megzavarására, de komolyan vétele csak korlátozottan és mindenképp saját felelősségre ajánlott!

 

Vannak szerencsések, akik rendszeresen járnak nyaralni belföldön vagy külföldön, esetleg váltakozva itt is és ott is. Vannak a még szerencsésebbek, akik kifejezetten gyakran jutnak el a világ szebbnél szebb helyeire családdal, gyerekekkel, szerelemmel, barátnővel vagy akár egyedül. És vannak a még szerencsésebbeknél is még szerencsésebbek, akik évek óta nem pihentek napfürdőzve, de most végre megtehetik. Na, ez vagyok én.

 

Sportkártya
hirdetés

Hat éve voltam utoljára nyaralni. Nyaralás alatt a semmittevős, láblógatós, kicsit vagy fokozottabban leégős (testileg és anyagilag), naptejillatú kikapcsolódást értem. Jó esetben Magyarországon, még jobb esetben külföldön. Én ugyanis az a típus vagyok, aki valahogy sokkal jobban el tudja engedni magát országhatáron kívül, mint belül. Szóval hat éve voltam utoljára soknapos, tengerparti pihenésen, azóta sem itthon, sem külföldön nem volt igazi nyaralásom, leszámítva két wellness-hétvégét. Most viszont elég nagy már a gyerekem ahhoz, hogy elváljunk egy hétre, ráadásul neki is kell az apás nyaralás - ha már úgy alakult, hogy kétfelé van a családja, legalább használja is ki a kis fürtöske. Tehát amíg a cseperke az apukájával élvezi a nyarat, addig anya elindul élete első igazi - de utálom ezt a szót - csajos nyaralására. Tengerparttal, apartmannal, gumiszandállal, nagy bőrönddel, kis strandtáskával, ahogy azt kell. Mivel azonban elég durván kizökkentem a nyaralási trendekből, ráadásul barátnős elutazásom talán csak egy volt életem 35 évében, sok kérdés foglalkoztat így egy héttel az indulás előtt. 

Beengednek az országba fehér ruha nélkül?

Meggyőződésem, hogy a fehér pamut- vagy vászon ruha olyan kötelező kelléke lett mostanra a nyaralásoknak, mint a napszemüveg és a szalmakalap. Na most én utóbbival sem állok túl jól, kétszer tettem próbálkozást arra, hogy hordjak ilyen fejfedőt, az elsőnél azt hiszem, sírva nevettem, a másodiknál nevetve sírtam. Akkor elhatároztam, hogy legfeljebb baseball sapka lesz az én fejemen valaha is, mert a kalap annyira távol áll tőlem, mint körülbelül a lovaspóló. Hasonlóan vagyok a fehér ruhával is: minden praktikussága ellenére sem tudom összepasszintani a személyiségemmel, miközben azt látom, hogy nincs nyaralás és nyaralós fotó fehér ruha nélkül. Remélem, hogy az okmányaim ellenőrzésekor nem fogják kérni tőlem, mert kevés esélyt látok rá, hogy bekerülne a cuccaim közé az a bizonyos hosszú, fehér ruha.

 

Összeállítható a nyaralós ruhatár fehér, fekete és szürke pólókból?

Második problémaköröm továbbra is a gardróbból jön: az elmúlt hónapokban ugyanis valamiért csak a kérdésben említett ruhadarabok halmozódtak fel a szekrényemben. Félig akarattal, félig akaratlanul. Isten látja lelkemet, akárhányszor elindultam, hogy frissítek a ruhatáramon, a vége mindig egy újabb fehér, fekete vagy szürke póló lett. Sajnos a mostanában divatos harsány és színes mintázatú, főként selyemből készült ruhákkal képtelen vagyok azonosulni, fodros blúzból is egyet sikerült csak magamra erőltetnem. Hiába, na, nekem ez a stílusom, de úgy vagyok vele, hogy inkább a személyiségem - és maximum a körmöm - legyen színes. De vajon nem tiltanak majd ki a homokdűnék közül a dög unalmas cuccaim miatt? 

 

Van átmenet tanga és nagyibugyi között?

Tavaly és tavalyelőtt is vettem egy-egy bikinit. Az egyiknek a bugyija tutira Bridget Jonesé volt, vagy még a kövér Monica Gelleré, mert nemhogy az egész seggemet, de szerintem Borsod megye nagy részét is beteríti. Mindez pedig nemcsak kimondottan kényelmetlenné teszi a viseletét, de ráadásul még kiválóan be is vág a húsba, aminek köszönhetően olyan szintűre torzítja a tomporomat, hogy azt meglátva garantáltan szükségállapotot rendelnek el nemcsak a strandon, hanem az egész szigeten is. Arról nem beszélve, hogy esély sincs az elfedett részek napoztatására, gusztusosnak meg soha életemben nem láttam még egy nagy fehér feneket. A másik véglet a már-már pofátlanul bevágó tanga, amit egyszerűen képtelen vagyok felvenni, mert tényleg olyan, mintha semmi nem lenne rajtam. A bugyihoz felhasznált anyag mennyisége egyenes arányban áll a viselésekor érzett komfortérzettel, úgyhogy ez is kuka. A megoldás valahol a kettő között, gyanítom, hogy egy harmadik bikini vásárlásával lesz meg.

 

Kell mondanom, hogy anya vagyok?

Távol Afrikától, az otthonomtól és a hétköznapi életemtől töltök majd egy hetet. Tegyek-e ráutaló magatartást arra, hogy anya vagyok, vagy pedig hagyjam itthon a családi állapotomat a gyerekemmel és a takarításra váró házzal együtt? Kell-e bárkinek is tudnia róla, hogy amúgy másfélszer annyian vagyok, mint amennyi látszik belőlem, vagy ugyanannyira nem érdekel az ott senkit, mint az, hogy hányas a kontaktlencsém? Lehetek-e úgy önmagam, hogy nem beszélek a kis házi szobaparancsnokomról? Gyanítom, hogy ezt sem kell túlgondolni, és a szituáció úgyis adja majd magát. 

 

Most pedig megyek, elkezdem becsomagolni elsőként a kérdéseimet.

 Címkék: anyaság utazás nyaralás strand tengerpart


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás