A víz nem megújuló energiaforrás

2018-06-19

Könnyű adottnak venni a tiszta folyóvizet, amikor megnyitod a csapot, és ott jön. Az ENSZ jóslata szerint azonban már 2025-ben a Föld lakosságának 2/3-a küzdhet majd vízhiánnyal. Ez ijesztően hangzik, és azonnal kicsit kétségbe vonja hatalmas bizodalmunkat a csapból folyó vízben.

Egyre több emberben fogalmazdóik meg ennek hatására a kérdés, hogy honnan jön a tiszta víz, és mit tehetünk érte, hogy megmaradjon. Miközben a bolygó folyamatosan egyre szennyezettebb, a klímaváltozással pedig felborul a vízháztartása, a kérdés egyre égetőbb.

Egyre több kutató foglalkozik azzal, hogy akár térségek vízhasználatát is felügyelje, optimalizálja, javaslatokat tegyen a leggazdaságosabb kihasználásra. Hétköznapi emberek számára is nyújtanak tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mit tehetünk azon kívül, hogy minél gyorsabban elzárjuk a csapot.

A legfenyegetettebb térségek természetesen az elmaradottabb környékek, ahol nehéz megoldani egy jól szervezett, központosított vízelosztást.

Az viszont egyértelmű, hogy nagyon fontos, minél hamarabb be kell vezetni egy vízhasználati etikát, ami meghatározza, hogyan tudjuk a legoptimálisabb módon használni a vizet.

Forrás: mindbodygreenCímkék: víz környezettudatosság


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás