A pároknak, akiknek közös a Facebook-fiókja: van néhány kérdésünk

2018-02-09

Azt előre tisztázzuk, hogy nem akarunk rosszat, csak nem értjük, sőt, számunkra minden inkább ellene szól ennek a megoldásnak. Mielőtt megsértődnél a felvetéseinken, gondolj arra, hogy azt az illetőt is csak egy pillanatig utálod, aki szól, hogy valami bele van ragadva a fogadba..

Szóval, ki csalt meg kit?

Ne nézz így ránk, KataÉsBéla. Hacsak anyukád nem ezt a nevet adta neked születésedkor, akkor igazából semmi okod így prezentálni magad a világ előtt. Ráadásul, mivel tudjuk, hogy ez a Facebook szabályaiba ütközik, tehát trükköznöd kellett, hogy jóváhagyják, különösen felmerül a kérdés: miért?

Szóval, problémáitok vannak a bizalommal? Nem, persze, nincsenek, ÉvaÉsÁdám Házasok.

De oké, akár még el is fogadjuk, hogy nincsenek. Akkor is számtalan problémát vetnek fel a közös Facebook-fiókok, el is mondjuk, miért.

Egyrészt, most például kihez beszélünk? Kellene valami hang-azonosítás, hogy tudjuk, épp ki ül ott. Vagy feltételezm bátran, hogy te vagy az, barátnő, nincsenek titkok?

Oké.

- Helló, csajszi. Emlékszel, amikor néhány évvel ezelőtt lefeküdtél azzal a sráccal a bárból, és utána azt hitted, terhes vagy? Mennyit paráztunk! Képzeld, tegnap láttam azt a srácot!
- Itt csajszi pasija.
- Hú, bocsi, majd megmondod csajszinak, hogy alkalomadtán hívjon fel?

De ha a Facebook-on ezt csináljátok, akkor vajon a való életben is így megy? Amikor étteremben esztek, és a pincér megkérdezi a női féltől, hogy kér-e extra sajtot, akkor a férfi válaszol, hogy nem, nem szeretem a sajtot? Persze, hogy nem, hiszen ez abszurdnak hangzik.

Ugyanígy abszurd a Facebook-on is! Két különböző ember vagytok, nem szól minden üzenet mindkettőtöknek!

"De a párom nem sokat használja a Facebook-ot".

Egyszerű, akkor ne legyen rajta! Nem kötelező. Simán lehet, hogy csak te regisztrálsz, te használod. Azokat az oldalakat követed, amik téged érdekelnek. Ha kapcsolatot szeretne tartani régi ismerősökkel? Hát majd megteszi más fórumon: telefonon, e-mailben.

"De gyakorlatilag minden barátunk közös."

Mondjuk ezt nehezen tudjuk elképzelni, de tegyük fel, hogy ovi óta legjobb barátok vagytok, így jöttetek össze, és minden, de szó szerint minden ismerősötöket, akit valamilyen furcsa véletlen folytán külön szereztetek, bemutatjátok egymásnak. Akkor szeparációs problémáitok vannak.

Van az a feltételezésünk, hogy a közös Facebook fiók valódi oka, hogy el tudjátok olvasni egymás üzeneteit, lássátok, ki jelölte be a másikat ismerősnek. És könnyen lehet, hogy ez abból fakad, hogy valaki egyszer félrelépett, lebukott, és azóta nem jött helyre a bizalom. Inkább dolgozzatok ezen, de szüntessétek meg a közös Facebook-fiókot!

Forrás: ScaryMommyCímkék: facebook párok


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás