A külvárosi élet 12 szabálya

2018-04-05

Szia, a családoddal a külvárosba, esetleg a környező településekre költöztél, hogy a gyereknek legyen kert, szabad levegő? Akkor ezt a 12 szabályt kérlek, tartsd be, ellenkező esetben először csak összesúgnak mögötted a szomszédok, később nyíltan ki is néznek.

1. A környezet tisztasága

A kertben az utcafronton, pláne a járdán semmilyen nem odavaló tárgyat nem tárolunk. Ezekre a tevékenységekre a kert hátsó része használatos. A gyerek hagyott ott valamit? Rendben, csak gyorsan szüntesd meg. A takarítás napi szinten elvárt. A járdán vagy a kerítésen hagyott dolgok el lesznek tüntetve.

2. Zajok

A kinti hangszint 50 decibel alatt maradjon, este 20 decibel alatt. Nyitott ablakok csak akkor megengedettek, ha a kiszűrődő hangerő nem éri el az említett szintet. A medence a kertben csak látvány célokat használ, senki nem úszhat, és főleg nem pancsolhat benne, semmilyen napszakban. Valakit biztos zavarni fog.

3. Gyerekek és állatok

Állatból családonként jellemzően egy megengedett, de az is csak akkor, ha nem ad ki hangot, nem őrzi a házat, és nem jár át a szomszdéhoz. Gyerekből kettő lehet, jobb esetben ellentétes neműek és nem játszanak egymással.

4. Ürítő állatok

Az állat csak a te kertedben üríthet (akkor is, ha macska), és köteles vagy a lehető legrövidebb idő alatt eltüntetni azt, majd valamilyen illatosítóval kellemesebbé tenni a levegőt.

5. Tájkép

Minden kert legyen gondozott, ne nőjön benne gaz. Kizárólag olyan növények megengedettek, amelyek nem nőnek át a szomszédhoz. Ha napra vágyik, nem lehet akkora, hogy hozzá is vessen árnyékot, ha árnyékra vágyik, nem nyesheted meg, hogy tűzze őt a nap.

6. Kuka

A kukát csak nem túl korán reggel (ugyanakkor előző este semmiképp) lehet kivinni, akkor is csak halkan. Ürítés után 15 percen belül el kell tüntetni a járdáról. Ezen időszak kivételével olyan helyre rejteni, ahol nem sérti a szomszédok szépérzékét. Sűrűn takarítani, hiszen büdös.

7. Kerti sütögetés

Kis társasággal és nem túl erős illatú fűszerekkel megengedett.

8. Belső tisztaság

Az otthonod belső tisztaságának meg kell felelnie a legszigorúbb higiéniai előírásoknak. Ha nem felel meg, azt a szomszédok látják. És zavarja őket.

9. Szabadtéri programok

A gyermeked nagyon aranyos, és nagyon örülünk, hogy végre gyerek szó is hallatszik a környéken! A kertben hétköznapokon délután 4 és 6 között, hétvégente délután 1 és 4 között tartózkodhat, legfeljebb 4 fős csoportokban. Folyamatos szülői felügyelet és csendesítés elvárt.

10. Tiltott tevékenységek

Autómosás, a szomszédok megkérése bármire, napozás felháborítóan alulöltözötten (pl. fürdőruha), chatüzenetek fogadása a kertben, éneklés, fütyülés, hangosan rágás.

11. Sérelmek

Bármilyen szomszédok közti sérelem névtelenül, passzív aggresszív üzenetek küldözgetésével kezelendő, soha nem személyes kontaktus által.

12. Interakció

Mosolygás és kézzel integetés bátorított, ennél intenzívebb szocializáció nem ajánlott. Őszintén megválaszolni egy kérdést erősen ellenjavallott. Nem beszállni annak a szomszédnak az ócsárolásába, akiről nem is tudod, kicsoda, nem megengedhető. Válaszolj röviden, egyszerűen.

Reméljük, élvezed az életet a külvárosban!

Forrás: ScaryMommyCímkék: családi élet kertváros


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás