7 tipp, hogy a közösségi média segítsen edzeni

2018-10-17

Néha nem olyan egyszerű kialakítani egy edzésrutint, hiába nagy az elhatározás, a gyakorlatban derül ki, hogy ehhez bizony minden alkalommal el kell indulni. :) A közösségi média azonban ebben is segíthet.

Mutatunk néhány ötletet, amikkel a magad javára fordíthatod a közösségi médiát, és segíthet a motivációban.

1. Készíts előtte-utána fotókat

Belátjuk, ehhez már egy ideje el kell járnod edzeni, de szuper motivációt adhat, ha látod a saját fejlődésed. Míg az ember önmagának ezeket nem feltétlenül készíti el, ha meg is tudod osztani a fotót, akkor lesz hozzá kedved, ráadásul ez arra ösztökél, hogy minél hamarabb el tudd készíteni a következő ilyen fotót.

2. Lépj be csoportokba

Találd meg a facebook csoportot, ahol szimpatikus emberek dolgoznak ugyanazon, amin te. :) Ha ez megvan, ki tudod használni a közösség erejét, és egymást motiváljátok. Ha alig várod, hogy elmeséld a többieknek a legújabb eredményeid, akkor nehezebb lustálkodod el az edzést.
Hasznos tippeket, ötleteket is tudtok adni egymásnak, szóval minden szempontból jó ötlet megtalálni egy ilyen társaságot.

3. Csináld nyilvánosan

Ki ne szeretne legalább egy kicsit hencegni? Ha te is megosztod, hogy éppen mennyi km-et tettél meg, az jó érzéssel tölt el, és ha látod, hogy valóban jó érzést okoz, akkor az is plusz motivációt ad, hogy megint meg tudd osztani.

4. Vállalj egy kihívást

A kihívások rövid időre szólnak, és főleg van egy végpontjuk. Ez mindig sokat segít lelkileg, ha tudod, hogy valamit csak egy ideig kell kibírnod, akkor jobban rá tudod magad venni. A versenyszellem pedig mindenkiben felébreszt egy kis extra motivációt! Ha pedig végigcsináltad, nagyon büszke leszel magadra.

5. Csekkolj be

Ne félj becsekkolni minden alkalommal az edzőteremből. Talán néhány ismerősödtől elismerő kommeteket is kapsz majd, te pedig egy újabb elégtétellel gazdagodsz.

6. Oszd meg a nehézségeid

Arról is ossz meg bejegyzést, ha épp nagyon nehezen veszed rá magad az edzésre. Biztos fog érkezni néhány támogató komment, és lehet, hogy pont erre van szükséged, hogy hozzákedzj.

7. Állíts fel határokat

Miközben a fentiek mind egyértelműen jó hatással vannak, arról se feledkezzünk meg, hogy mások képeinek nézegetése pedig frusztrációt okozhat. Mindig tartsd szem előtt, miközben mások eredményeit látod: nem szabad, hogy lelombozzon, ha ő előrébb jár! Mindig úgy tekints mások sikerére, hogy tudd, ők is nehezen szánták rá magukat, de ha nekik sikerült, neked is fog!

Forrás: dailyburnCímkék: motiváció közösségi média


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás