7 szuper anya-lánya randi-ötlet nyárra

2017-08-08

Fontos, hogy időről időre tölts el egy napot kettesben a lányoddal, amikor csak ti vagytok. Ez alapozza meg a későbbi jó kapcsolatotokat, és ettől érzi magát ő is különlegesnek.

Íme, néhány nyári programötlet, ami szuper anya-lánya kikapcsolódás.

Szabadtéri mozizás

Újra divatba jönnek a kertmozik, előkerülnek a szabadtéri vásznak. Nincs is izgalmasabb, mint este egy kicsit tovább fenn maradni, közösen filmet nézni, miközben ráadásul adott az a hangulat, amit egy nyár esti szabadtéri mozizás adhat.

Pedikűr

Nyáron előkerülnek a lábujjak, és bizony nem mindegy, hogy milyen színűre fested a körmöket. Ilyenkor szünet van, úgyhogy az óvónéni-tanaítónéni sem nézhet csúnyán a festett körmök láttán. Válasszátok ki együtt a színt, fessétek ki közösen a körmötöket - egy kis lakk és csillogás még senkinek nem ártott meg!

Piknik

Persze nem abban az értelemben, hogy leülünk a parkban, ahogy szoktunk, csak most szendvics is van nálunk! Tervezzétek meg alaposan a helyszínt, válasszátok ki a piknik kosarat, készítsetek bele mindenféle finomságokat, próbáljatok ki olyan különlegességeket, amelyeket máskor nem készítetek. Ha kész a gasztro-arzenál, már indulhattok is!

Ültessetek

És ehhez nem kell kert! Ültethettek kicsi fűszernövényeket is, amit aztán az erkélyre tesztek, olyan virágot, ami jól bírja a környezeti viszonyokat, amit biztosítani tudtok neki. A közös növény aztán egész évben összekacsintásra ad okot, hiszen együtt örülhettek minden új levelének, az első termésnek/virágnak!

Csillag-lesés

Vegyetek egy könyvet, melyben bemutatják a csillagképeket, és feküdjetek ki este, próbáljátok megkeresni őket! Egy meleg nap végén mindig külön öröm az este hűvöse, a frissítő, hűvös fűbe lefeküdni pedig nagyon jó érzés.

Sétáljatok

Ez nagyon egyszerű, mégis sokszor nem jut eszünkbe. A környék csendes utcáin induljatok el sétálni, minden különösebb cél nélkül. A legjobb beszélgetések alakulnak ki ilyenkor, arról nem is beszélve, hogy mozogtok egy kicsit!

Készítsetek fotóalbumot

Ha szeretitek a kézzelfogható fotókat, akkor hívjátok elő a nyár legjobban sikerült képeit, és rendezzétek albumba. Ha a digitális világban mozogtok szívesen, akkor is készíthető album, a képeket pedig mindenféle mókás dekorációval tudjátok viccessé tenni.

A közös programok nem csak abból állnak, hogy elviszed a gyereket valahová, amit szeret csinálni! Fontos, hogy szervezzetek olyan programokat, ahol nem maga a cselekvés a legfontosabb, hanem az a plusz, amit az jelent, hogy együtt vagytok, és együtt csináljátok.

Forrás: kidsactivitiesblog.comCímkék: program anyalánya


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás