5 izgalmas, intenzív mozgásos gyakorlat

2018-09-18

Ha valami újat keresel, és szeretnél úgy erősíteni, hogy közben rendesen meg is mozgatod magad, az alábbi gyakorlatok jó kiindulást jelenthetnek.

1. Állj szemben a fallal, fogj a kezedben egy labdát. Tartsd szemmagasságban, alulról tartsd. Ereszkedj le guggolásba, majd felemelkedés közben nyújtsd ki felfelé a karjaid, és mire felegyenesedsz, dobd a labdát a falhoz. Kapd el, ahogy visszaér, és ereszekdj vissza guggolásba. Igyekezz mindig ugyanazt a pontot eltalálni a falon. Erősít, fejleszti a stabilitást és a koordinációt.2. Állj egyenesen, lábak csípő szélességnél épp nagyobb terpeszben. Told hátra a csípőd, ereszkedj guggolásba, hogy a feneked a térded alá ereszkedjen. Innen ugorj el, emelkedj fel, fordulj meg 180 fokban, és érkezz ugyanúgy terpeszbe, és guggolásba. Végezd amilyen gyorsan csak tudod. A gykorlat erősíti a lábizmaidat, miközben felgyorsítja a vérkeringésed is.3. Állj egyenesen, lábak váll-széllességben, fogj meg egy súlyzót mindkét kezeddel és emeld fel az egyik vállad fölé úgy, hogy fordul el törzsből abba az irányba. Kezdj el fordulni a másik irányba, a kiindulási oldali térded hajlítsd be és engedd a talaj felé, a súlyzót engedd le egy átlós vonalban a tested előtt a másik oldalra a lábfejed fölé.
Ismételd 30 mp-ig amennyiszer csak tudod, aztán váltos oldalt. A gyakorlat erősíti a törzsed, a vállad és a karod.4. Állj egy alacsony doboz szélére, egyik lábad a dobozon, másik lóg a levegőben. Told hátra a csípőd, nyújtsd ki előre a karjaid, és ereszkedj guggolásba. Amikor a lábad már majdnem eléri a földet, lendítsd előre, és emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe.
Ez a gyakorlat aztán kiváló láberősítő! Végezd 30 mp-ig az egyik oldalra, csináld meg annyiszor, amennyiszer tudod, aztán végezd a másik oldalra.5. Tegyél le egy alacsony tárgyat a földre, például egy súlyzót. Állj meg az egyik oldalán, zárd össze a lábaid, hajlítsd be a könyököd és húzd fel a kézfejed. Kirobbanó gyorsasággal ugorj fel, és ugorj át a súlyzó másik oldalára. Ugrálj a két oldalára úgy, hogy a törzsed szinte a súlyzó fölött maradjon, csak csípőtől lefelé a lábaid mozognak.
Ez a gykorlat kiválóan égeti a kalóriát, erősíti az oldalsó combizmokat, ráadásul nem terheli a térdet.Forrás: dailyburnCímkék: erősítés kardio edzésterv ugrálás


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás