5 egyszerű tipp, amitől még jobban ragyoghat a bőröd!

Apróságokkal a még szebb bőrért

2017-05-08

Szerző: fittanya.hu

Ha rendszeresen jógázol, akkor talán te is észrevetted, hogy tisztább és szebb a bőröd. Van még öt bármikor kivitelezhető, egyszerű tippünk, amivel tovább fokozhatod bőröd ragyogását. 

Sportkártya
hirdetés

1. Kilégzés és belégzés

Sétálj tíz percet a ház körül, mielőtt hazamész. Használd a lépcsőt a lift helyett. Táncolj a kedvenc zenédre tíz percig. Ha gyorsabban ver a szíved, gyorsabban is szállítja az oxigéndús vért az izmaid felé, ami jól hat a sejtlégzésre. Nagyon egyszerű, és mégis működik. Csak tíz perc, és már fel is frissült mind a tested, mind az elméd.

 

2. Kapcsolódj a földdel

Vedd le a cipőd és állj a fűbe, homokba, vízbe öt percig. A testünknek időről időre szüksége van arra, hogy fizikai kontaktusban legyen a földdel. Biofizika és tudományos teória is áll e mögött. A szabadgyökökben lévő pozitív elektronok összefüggésben vannak a krónikus gyulladással. Messze kerültünk a közvetlen kapcsolattól a földdel, mindenütt aszfalt van, elektromágneses sugarak érkeznek a telefonjainkból. Ezek pozitív elektronok felépüléséhez vezetnek a testünkben. Amikor a földdel érintkezünk, negatív töltésű elektronokkal töltjük fel a testünk, amelyek antioxidánsként működnek.

 

3. Fordulj fejjel lefelé

Keress egy csendes helyet, feküdj a hátadra, és emelkedj gyertya állásba 10 percre. Az egész napi állás vagy ülés nyomást eredményez a lábadban, és felgyűlhet itt a folyadék. Ez a póz az idegrendszeredet is lenyugtatja. Ebben a stresszes világban fontos, hogy tudjunk relaxálni és visszajutni egy békés elmeállapotba, aminek számos jótékony hatása van az egészségre.

 

4. Készíts hűsítő keveréket esszenciális olajokból

Például menta segítségével. A keveréket masszírozd be a fejbőrödbe, az izmaidba, a talpadba. Tedd bele a fürdővízbe, és élvezd! Nagyon jó érzés.

 

5. Kortyolj, aludj

Az alvás természetesen a legjobb fiatalító szérum. Hogy nyugodtan és könnyen el tudj aludni, érdemes koffeinmentes teával megnyugtatni az elméd lefekvés előtt. A gyermekláncfű például jó választás. A máj méregtelenítésére használják régóta. Könnyíti az emésztést, segíti a zsír lebomlását, amivel a súlyvesztéshez is hozzájárul. 

 Címkék: szépségápolás bőr bőrápolás


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás