5 egyszerű gyakorlat, ha elkezdenéd a saját testsúlyos edzéseket

2018-01-09

A saját testsúlyos edzés nagy előnye, hogy semmilyen eszközt nem igényleg, tehát bárhol végezhető, és sokkal inkább olyan izmokat mozgat meg, amelyeket a mindennapokban is használsz.

Ez az edzésforma az utóbbi pár év nagy slágere. Ha még nem végeztél ilyen gyakorlatokat, akkor az alábbi néhány nagyon egyszerű példa segítségével elkezdheted.

1. PlankKezdd magas plank pozícióban, mint egy fekvőtámasz során. A kézfejeid legyenek a vállad alatt. Miközben a hátad és az egész tested egyenesen tartod, hajlítsd be az egyik könyököd, és ereszkedj az alkarodra, majd a másik könyököddel is. Ugyanígy emelkedj fel a kiinduló pozícióba, először az egyik, majd a másik kézfejedre támaszkodva told fel magad fekvőtámaszba.

2. Fordított kilépésÁllj egyenesen, lábak csípőszélességben. A jobb lábaddal lépj hátra, hajlítsd be mindkét térded, a jobb térded kerüljön közel a földhöz, a bal lábfejed mögött. A bal combod legyen párhuzamos a talajjal. Lépj vissza állásba, és ismételd meg a másik oldalra.

3. MenetelésÁllj egyenesen, lábak csípő szélességben, karok a test mellett. Emeld fel a bal lábad és a jobb karod, amíg a combod párhuzamos lesz a talajjal, a térded 90 fokban behajlítva. Végezd el a gyakorlatot a másik oldalra. Nehezíthetsz egyre gyorsabb lábemelésekkel.

4. Oldalsó kitörésÁllj egyenesen, lábak csípőszélességben. Lépj ki a jobb oldalra egy nagyot, és ereszkedj guggolásba, törzsed a jobb lábadnál. Engedd a csípőd olyan mélyre, amennyire csak tudod. Emelkedj vissza a kiinduló pozícióba, és végezd el a másik oldalra.

5. Térd érintéses felülésFeküdj hanyatt, lábak kinyújtva. Emelkedj fel ülésbe, miközben párhuzamosan a térded is hajlítd be és húzd fel, az állad kerüljön közel a térdekhez. Feküdj vissza hanyattfekvésbe.

Forrás: dailyburnCímkék: edzés plank saját testsúlyos gyakorlat


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás