5 egyszerű gyakorlat felpörgetve

2018-06-20

Hogyan alakítsd egyszerű mozdulatsoraid plyometric edzéssé? Megmutatjuk öt verzióban, hogy felpörgesd magad!

Végezd őket eredeti, majd plyometric verziójukban is, hogy érezd a különbséget!

1. A guggolás egy szuper mozgásforma, ami a fenék izmait erősíti. Azért érdemes gyakorolni, mert olyan izmokat erősít, amelyeket a mindennapokban is használsz.

Alap verziója a guggolás, felpörgetve pedig fel is ugrassz hozzá. A karoddal segítsd ilyenkor a mozgást, dinamikussá téve azt.2. Ha úgy ereszkedsz guggolásba, hogy közben az egyik lábad hátra kinyújtod, és ezt végzed felváltva, az már a törzs izmait is erősebben igénybe veszi, miközben igyekszel megtartani az egyensúlyod.

Ezt is végezheted ugrálva, mivel ez sokkal fárasztóbb lesz, fontos, hogy a  mozdulataid pontosak legyenek. Az első sarkad ilyenkor is maradjon lenn a földön. Figyelj oda, hogy az ugrálás ne váljon a pontosság kárára.3. Állj egyenesen, emeld fel a jobb lábad oldalra, amilyen magasra tudod, majd a bal lábad. Minden lábemelésnél egyszerre emeld fel a két karod is oldalra, hogy párhuzamos legyen a talajjal. Ez egy nagyon jó bemelegítő gyakorlat, mert a fenék, a belső comb izmait is megmozgatja.

Ha ugrasz, egyszerre emeld a két lábad oldalra, landolásnál pedig hajlítsd be a térded.


4. Plank pozícióban húzd fel előbb a jobb, majd a bal lábad a karodhoz, talpad tedd a kézfejed mellé kívülre. Ha itt is elkezdesz ugrálni, a hatás nem marad el.

5. És mi az igazán kemény verziója? Ha az előző gyakorlatot megcsinálod békába, tehát lassítva előbb az egyik, aztán a másik, gyorsítva pedig egyszerre mindkét lábad teszed a karod mellé. Ez az egyik legjobban alulértékelt saját testsúlyos gyakorlat.

Erősíti a tested alsó felét, a vállad, lazítja a csípőt és javítja az egyensúlyérzéket. A gyors verziója úgy égeti a kalóriákat, mint a huzat!

Forrás: dailyburnCímkék: edzésterv plyometric


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás