5 egyensúly labda gyakorlat az erős törzsért

2017-11-09

Ha van otthon egyensúly labdád, akkor vesd be az edzéshez! Melegíts be, és már hozzá is kezdhetsz ehhez az öt szuper gyakorlathoz, ami jót tesz a törzsed izmainak!

Sportkártya
hirdetés

1.Ülj le az egyensúly labdára, és gyalogolj előre felé, hogy a nyakad és a combjaid párhuzamosak legyenek a talajjal. Emeld fel a kezeid, és tedd a tarkódra. Emelkedj fel vállból, amíg a tested 45 fokos szöget nem zár be. Tarts a tekinteted a plafonon, hogy ne helyezz túl nagy nyomást a nyakadra. Ereszkedj vissza.
Ennél a gyakorlatnál nem a sebesség a fontos, minél lassabban csinálod, annál jobb.
Ismételd meg tízszer.

2.Hasra fordulva támaszkodj a csípőddel az egyensúly labdára. A lábaid nyújtsd ki hátra, lábfejek vállszélességben, lábujjhegyen. A testednek plank pozícióban kell lennie, a fejednek semleges pozícióban. A karjaid nyújtsd előre, merőlegesen a testedre, a föld felé, de ne tedd le őket a földre. Emeled meg a karjaid, hogy párhuzamosak legyenek a testeddel, formálj egy Y-t. Engedd vissza a karod, majd emeld fel oldalra, most T alakot formálsz. Engedd vissza a karjaid.
Ismételd el tízszer.

3.Térdelj a földre az egyensúly labda elé, lábujjak behajlítva. Támaszkodj az alkaroddal az egyensúly labdára, a karjaid 90 fokban legyenek behajlítva. A lábujjakból indítva gurítsd előre a labdát úgy, hogy a térded felemelkedjen és a lábaid kiegyenesedjenek. Plank pozícióba kerülsz. A tested alkosson egyenes vonalat. Tarts ki egy picit, majd ereszkedj vissza a kiinduló pozícióba.
Ismételd meg tízszer.

4.Ülj le az egyensúly labdára, talpaid helyezd a talajra. Gurulj előre addig, amíg a hátad támaszkodik az egyensúly labdának, de a feneked még nem ér le a földre. A hátaddal és a válladdal támaszkodj a labdára. Gurítsd hátra a labdát, és feszítsd és emeld meg a feneked. Tartsd ki két másodpercig, a hátad és a vállaid pihenjenek a labdán. Engedd vissza a csípőd a föld közelébe.
Ismételd meg tízszer.

5.Állj egy fal elé, a falnak háttal, és az egyensúly labdát a hátaddal szorítsd a falnak. A vállaid húzd hátra. Dőlj a labdának, és figyelj oda, hogy a súlyod a sarkadon legyen. Tedd csípőre a kezed és ereszkedj guggolásba, amíg a combod 90 fokos szöget zár be a vádliddal. Feszítsd meg a feneked, és emelkedj fel álló pozícióba.
Ismételd meg tízszer.

Forrás: dailyburn.comCímkék: edzés test egyensúlylabda vázizom


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás