3 gyakorlat az igazán formás combokért

2018-06-12

Azt tisztázzuk, hogy a formás nem vékonyat jelent. Formás combról nem akkor beszélünk, ha minél nagyobb a "hely" a két lábad között, hanem ha erős, izmos lábaid vannak, amelyek támogatják az egész tested, és segítenek az edzés során, valamint a mindennapokban, ha például lépcsőt kell mászni.

Ezek a gyakorlatok az egész combot célozzák: az első combizmokat, hátul, belül, és kívül. Végezz 15 ismétlést mindegyik gyakorlatból, és háromszor ismételd meg a teljes sorozatot.

1. Ez az alap híd pozíció azért nagyon jó, mert a belső és külső combizmaidat is meg kell feszítened, ha meg akarod tartani az egyensúlyt. Erősíti a medencét is, ami terhesség előtt különösen fontos.
Feküdj hanyatt, karok a tested mellett. Feszítsd meg a feneked és a combod, emeld fel a csípőd. Feszítsd meg a feneked, majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe.

2. Ez a gyakorlat erősíti a combizmokat és az egyensúlynak is jót tesz, hiszen mozgatod a súlypontod.
Állj egyenesen, lábak csípő szélességben. Lépj ki jobbra a jobb lábaddal, lábfej előre mutasson. Hajlítsd be a térded, ereszkedj oldalsó guggolásba, de a térded maradjon a lábujjak mögött. Feszítsd meg a feneked és a combod, és emelkedj visza a kiinduló helyzetbe. Végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.

3. Állj terpeszben, lábfejek 45 fokos szögben kifelé mutassanak, ereszkedj pliébe. Mielőtt a combod teljesen párhuzamos lenne a talajjal, helyezd a testsúlyod a jobb lábadra, fordítsd el a törzsed jobbra, bal térded ereszd le majdnem a földig. Feszítsd meg a combizmokat, fordulj vissza, és emelkedj vissza állásba. Végezd el a másik oldalra is. Ügyelj arra, hogy a mozdulatok során a combizmod használd.

Itt láthatod mindhárom gyakorlatot:

Forrás: dailyburnCímkék: edzésterv comb comerősítés


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás