20 perces TRX edzés, ami az egész testedre hat

2017-08-16

A TRX erősít, egyensúlyba hoz, rugalmassá tesz. Ha végcsinálod az alábbi, 20 perces gyakorlatsort, az egész testedet kellően megdolgoztattad.

Sportkártya
hirdetés

A kép alatt megtalálod a gyakorlatok leírását is.1. Fogd mindkét kezeddel a TRX-et. Lépj hátra az egyik lábaddal, hajlítsd be 90 fokkal a térded, ne érintsd le a földre. Lépj vissza állásba, és csináld meg a másik oldalra is. Fontos, hogy ne felhúzd magad, hanem lábizomból állj fel.

2. Ez a gyakorlat kiváló mindazoknak, akik ülő munkát végeznek. A felfele húzódzkodás erősíti azokat a hátizmokat, amelyek a tartásért felelősek.

3. A plankhoz és a fekvőtámaszhoz hasonló gyakorlatsor, ahol arra kell figyelned, hogy tarts a két kézfejed kellő távolságban a testedtől.

4. Plank, lábaiddal a szíjakban. Próbáld 30 mp-ig kitartani. Ha ez nem fáraszt, akkor húzd a tested a lábaid felé úgy, hogy a felkarod dőljön hátrafelé, ne 90 fokban álljon az alkarodhoz képest.

5. Az előző gyakorlathoz hasonló pozíció, csak most nyújtott karral. Hajlítsd be a térded és húzd a lábaddal a szíjat magad felé. Figyelj arra, hogy ez a pozíció egyensúlyban végzendő, a cél az, hogy ne mozogj össze-vissza.

6. Feküdj hanyatt, lábak a szíjakban, kar a földön, a tested egyenes. A trükk itt abban van, hogy milyen szöget zár be a testef a földdel, minél magasabbra emeled a csípőd, annál nehezebb lesz a gyakorlat. Húzd a lábaddal a szíjakat a fenekd felé, ettől a csípőd egyre jobban megemelkedik. Figyelj oda, hogy a szíjak feszüljenek.

7. Szusszanj egyet! Tarts 30 mp pihenőt. Állj háttal a szíjaknak, fogj egyet-egyet a kezedbe, nyisd szét a karjaid, tested formázzon egy T betűt. Figyelj arra, hogy a karjaid ne húzd hátra, a tested mögé, mert az terheli a vállaid. Tarts ki 30 mp-ig, figyelj arra, hogy a szíjak feszüljenek.

Forrás: dailyburn.comCímkék: edzés plank trx


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás