15 leginkább alulértékelt edzésgyakorlat II. rész

2017-09-19

Az első részben már bevezettük azokat a könnyebb gyakorlatokat, amelyek méltán elhanyagoltak: kevesen csinálják, pedig szuper hatékonyak! Most egy kicsit jobban megizzasztunk, és jön a második rész, keményebb sorozatokkal. Felkészültél?

Sportkártya
hirdetés

Személyi edzők mutatták be azt a 15 edzésgyakorlatot, amelyeket valamiért kevesen végeznek, pedig jó erősítők, növelik az állóképességet, és kalóriát is égetnek. Az első részben az első öt gyakorlatot fogjuk bemutatni, amelyek a leginkább kezdőknek szólnak, és haladunk a haladó gyakorlatok felé.

6. Szumó guggolás, máshogyA szumó guggolás abban különbözik a sima guggoló gyakorlatoktól, hogy ilyenkor a combod belső oldalát erősíted igazán.
Állj szélesebb terpeszbe, mint a csípőd, és mint a vállad, a lábfejek kifele mutassanak. A feneked told enyhén hátrafelé, és így ereszd le a csípőd a térdeid magasságába. Ezután állj fel, és a jobb lábad tedd keresztbe a bal lábfejed előtt, érezd, ahogy megnyúlik a combizom.
Ismételd meg a guggolást, most emeld keresztbe a másik lábad.

7. Lépcsőzés

Színesítsd az edzésgyakorlatod, gyere ki az edzőteremből! Bárhol találhatsz a lakóhelyed közelében egy jó kis magas lépcsősort. Használd edzésre, sokkal interaktívabb lesz! Jó kardió edzés, gyorsítja a szívverést, és erősíti a tested alsó felét.

8. Plyometric edzés

Legyél keményebb, jobb, gyorsabb, erősebb! Hiszen ezért edzel, nem? Hát akkor vesd be a plyometric edzést.
Nagy előnye, hogy a legtöbb esetben ezek is bármilyen eszköz nélkül végezhetők, így ismét tiéd az egész környék, menj ki a szabadba, és végezd az edzéseket ott.
>> ITT << hoztunk egy teljes testet átmozgató plyometric edzéssort is.

9. Egy lábas elemelésErősíti a vázizmot, a fenék izmait és a combhajlító izmokat.
Az egy lábas elemelés az előzőekhez hasonlóan azért is nagyon praktikus, mert semmi máshoz nincs hozzá szükséged, mint a saját testsúlyod. Nagyon jót tesz a térdednek és a bokádnak, erősíti az ízületeket.
Állj egyenesen. Lépj hátra a jobb lábaddal, közben emeld meg a lábfejed nagyjából 30 cm-re. Feszítsd meg a feneked, és csipőből hajolj előre. A hátad legyen egyenes, a karjaid lógjanak lefelé. Dőlj előre, amí a kézfejeid nagyjából a sípcsont magasságában vannak. A bal lábad maradjon egyenes. Egyensúlyozz a feneked izmainak használatával. Ismételgesd 45 mp-ig, majd végezd el  másik oldalra.

10. Kettlebell vagyis gömbsúlyzó gyakorlatok

Gyakorlat a teljes testnek, ami egyszerre erősíti az izmokat és fejleszti az állóképességet.
Ha nem tudod, milyen gyakorlatokkal kezdj neki, nézd meg ezt a videót! Ebben találsz 5 kiváló mozdulatsort.<< Vissza az előző részhez

Forrás: dailyburn.comCímkék: erősítés kardio edzésprogram gyakorlat


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás