15 leginkább alulértékelt edzésgyakorlat I. rész

2017-09-07

Van néhány olyan gyakorlat, amit nem sokan csinálnak, pedig szuper hatékonyak. Érdemes kipróbálnod azért is, mert segítségükkel olyan izmokat mozgathatsz meg, amelyeket eddig valószínűleg nem, és feldobhatod az edzésed, elkerülve a monotonitás unalmasságát.

Sportkártya
hirdetés

Személyi edzők mutatták be azt a 15 edzésgyakorlatot, amelyeket valamiért kevesen végeznek, pedig jó erősítők, növelik az állóképességet, és kalóriát is égetnek. Az első részben az első öt gyakorlatot fogjuk bemutatni, amelyek a leginkább kezdőknek szólnak, és haladunk a haladó gyakorlatok felé.

1. SupermanA gyakorlat a hátizmokat erősíti, amelyek nagyon fontosak a gerinced és a helyes tartás számráa.
Feküdj hasra, az állad legyen a földön. A bokáid érjnek össze, a lábfej hátrafelé mutassson. A karjaid emeld fel a füleid mellé kinyújtva, tenyér lefele mutasson.
Emeld fel a kezeid és a lábfejeid egyszerre, igyekezz ugyanolyan magasságba emelni őket.
Tartsd ki a pozíciót 15-30 mp-ig, mint Superman, miközben repül. Ismételd meg háromszor, majd tarts 30-60 mp szünetet. Ismételd a sorozatot többször.

2. Élénk séta

Kardió és állóképesség fejlesztő.
A jobb egészség szó szerint csak néhány lépésre van tőled. A séta biztosítja számodra a futás számtalan jótékony hatását: támogatja a szív egészségét, csökkenti a koleszterin-szintet. Nem jelent akkora terhelést a testednek, mint a futás, ugyanakkor ha valóban élénk sétába fogsz, mélyeket lélegzel és gyorsul a vérkeringés.
Ha a külvárosban laksz, az utolsó néhány km-et hazáig már gyalog tedd meg, ha a belváros szmogos levegőjében, akkor keress egy zöld területet, és ott gyalogolj néhány km-et élénk tempóban. Jól égeti a kalóriákat is!

3. A farizomra

 Ez a gyakorlat úgy erősíti a farizmokat, hogy közben nem válik méretesebbé a hátsó. Sőt, feszesebbé, formásabbá alakítja.
Nem kell hosszan végezned ahhoz, hogy eredményeket érj el, elég a tizes sorozatot háromszor ismételni, és máris érzed a hatást.
Nézd meg ezt a videót, amiben látod, hogyan kell végezni.

4. Halott bogár

 Nem, nem kell bántani semmilyen bogarat a gyakorlat elvégzése során. A lényeg, hogy erősíted a test izmait úgy, hogy a hátadra fekeszel, és felemeled majd visszaengeded a kezeid és a lábaid. Fontos, hogy a hátad végig egyenesen a földön maradjon. Több variációja létezik, ami a profik számára is kiváló gyakorlat, mégis kevesen használják. A test izmainak erősítésével óvhatod a gerinved.

Nézz meg három verziót ebben a videóban:

5. Evezőgép

Erősíti a farizmot, a karokat és a hátat.
Felülni az evezőgépre új szintre emelheti a sportosságod! Nem kell kajakossá válnod, hogy élvezhesd az előnyeit, viszont remekül hat az izmokra. Állíthatod az intenzitást, és beiktathatsz gyors szakaszokat is, amivel a kardió hatást növeled. Próbáld ki egy rövid szakaszon, és meséld el a hatást!

A második részben jövünk az izzasztóbb gyakorlatokkal.

Forrás: dailyburn.comCímkék: edzsé gyakorlatok kezdőknek


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás